Prihaja toplejše vreme, a sonca še ne bo veliko

Vreme čez teden bo muhasto z občasnimi krajevnimi padavinami, lahko tudi plohami

Prlekija-on.net, nedelja, 7. april 2013 ob 23:54
Več sonca lahko pričakujemo po 15. aprilu

Več sonca lahko pričakujemo po 15. aprilu

Ta teden se bodo temperature povzpele do 15 in tudi več stopinj Celzija, a vreme bo ostalo času primerno - aprilsko. V ponedeljek bodo najnižje jutranje temperature okoli 0, najvišje dnevne pa do 14 stopinj C.

Kljub višjim temperaturam, bo sonca bolj malo. Vreme čez teden bo muhasto z občasnimi krajevnimi padavinami, lahko tudi plohami. Po napovedih bomo več sonca dočakali po 15. aprilu, ko se lahko ogreje do 20 stopinj C ali več.

Vremenska napoved

Po Pomurju še številni plazovi
Po obilnem dežju prejšnje dni, se po Pomurju še vedno soočano s številnimi plazovi. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so gasilci in civilna zaščita večkrat posredovali:
Ob 8.22 so v naselju Lahonci, občina Ormož, gasilci PGD Ivanjkovci pomagali geologom pri ogledu plazu, ki se je sprožil 1.4.2013. Plaz je trenutno v fazi mirovanja. Ob morebitnih novih padavinah bodo gasilci PGD Ivanjkovci nadzorovali plaz in obveščali pristojne službe.
Od 11.23 v naselju Gresovščak, občina Ljutomer, gasilci PGD Gresovščak izvajajo odvodnjavanje zemeljskega plazu, ki je po večmesečnem mirovanju, prvič se je sprožil v letu 2012, zopet pričel drseti. Plaz ne ogroža objektov.
Ob 13.07 so v ReCO Murska Sobota prejeli obvestilo o odhodu gasilcev iz PGD Kapela na Radenski Vrh, občina Radenci, kjer je od 5.4.2013 sprožen zemeljski plaz, ki se je razširil. Gasilci so plaz ponovno prekrili s folijo.
Ob 15.19 so si v občini Ormož gasilci PGD Hardek ogledali plaz, ki je spolzel v naselju Lešnica. Plaz se je ustavil na gospodarskem objektu. Strokovnjaki, ki pridejo 8.4.2013 na ogled, bodo ugotovili način sanacije plazu.

V Radenskem Vrhu so zaradi plazu, ki je širok okoli 800 metrov, izselili tudi štiričlansko družino, ker je geolog ocenil, da hiša ni več varna za bivanje saj je močno razpokana.

Najbolj plazovno ogroženi občini v Pomurju pa sta Puconci in Grad, kjer imajo skupaj okoli 160 večjih in manjših plazov.


Več v Narava