V Biotermah tudi pokriti bazenski kompleks

V Biotermah tudi pokriti bazenski kompleks

Prlekija-on.net, sobota, 26. april 2008 ob 10:43

Vrednost pokritega bazenskega kompleksa s 550 kvadratnimi metri vodnih površin, skupaj z vrtino, ki bo zagotavljala toplo vodo, je osem milijonov evrov

Družba Segrap iz Ljutomera je pred štirimi leti pričela prvo fazo prenove termalnega kopališča Bioterme v Moravcih v Slovenskih goricah, na območju Male Nedelje v ljutomerski občini. Leta 2003 se je Segrap lotil izgradnje devetih bazenov na prostem, ki so v toplih poletnih dneh sprejeli tudi do 2000 obiskovalcev dnevno, včeraj pa sta ljutomerski župan Franc Jurša in direktor Segrapa Miran Blagovič ob odsotnosti okoljskega ministra Janeza Podobnika, ki je v zadnjem trenutku opravičil svoj prihod, namenu predala pokriti bazenski kompleks s 550 kvadratnimi metri vodnih površin.
"Doslej so nas kopalci lahko obiskali le v toplih dneh, odslej jim bodo vodni užitki na voljo celotno leto," je na otvoritvi povedal Blagovič, ki bo jeseni pričel gradnjo hotela, ki naj bi prve goste sprejel leta 2010. Investicijska vrednost pokritega bazenskega kompleksa, v okviru katerega bosta tudi wellness center s savnami in restavracija, je skupaj z vrtino, ki bo oskrbovala notranje in zunanje bazene s toplo zdravilno vodo, osem milijonov evrov. Kot je povedal Blagovič, je družba Segrap, ki večino prihodkov pridobi s prodajo gramoza za potrebe izgradnje avtoceste, zagotovila 70 odstotkov sredstev, za preostanek pa so najeli kredite. V novem kompleksu, ki bo za kopalce odprt v prvi polovici maja, bo zaposlitev dobilo 15 ljudi. )


Več v Gospodarstvo