Vrtnarstvo Alt pripravilo dan odprtih vrat

Predstavili so tudi bogato kulinarično ponudbo na temo zelenjave in zelišč, za strokovni del pa so poskrbeli znani slovenski strokovnjaki

Prlekija-on.net, torek, 6. avgust 2013 ob 23:37
Dan odprtih vrat pri Vrtnarstvu Alt, foto: Tina Babič

Dan odprtih vrat pri Vrtnarstvu Alt, foto: Tina Babič

Pri Vrtnarstvu Alt v Pristavi, so v soboto, 3. avgusta pripravili dan odprtih vrat s predstavitvijo visokorodnih cepljenih paradižnikov, kumar, paprik in druge zelenjave.

Kot novost so predstavili bio zelenjavo, predstavili pa so tudi bogato kulinarično ponudbo na temo zelenjave in zelišč, kjer so obiskovalci lahko pokušali različne dobrote, kot so zelenjavne solate, paradižnikovo in bučkino marmelado, bučkin, paradižnikov in bazilikin kruh, več vrst peciva, sorbet iz lubenic, ... Na ta dan so ob nakupih nudili tudi popuste, obiskovalci pa so med drugim lahko kupili tudi sočne domače lubenice, ki so v teh vročih dneh še posebej osvežilne.

Na vrtnariji, ki se razprostira na 1.900 kvadratnih metrih - zunanjih in notranjih površinah, pa gojijo tudi okrasne rastline za zunanjo in notranjo zasaditev, rastline za skalnjake ter razne strukturne rastline, nudijo pa tudi prodajo na domu.

Za strokovni del na tokratnem dnevu odprtih vrat, so poskrbeli znani slovenski strokovnjaki Igor Škerbot, Rajko Vuga, Maja Lazarevič, Marko Slavič, Izidor Golob in Miša Pušenjak. Kaj so ob tem povedali, si lahko ogledate v spodnjem videu.


Več v Narava