DeSUS in LDS še brez kandidata

Parlamentarne volitve

Prlekija-on.net, sreda, 30. julij 2008 ob 21:06
DeSUS in LDS še brez kandidata

DeSUS in LDS še brez kandidata

Območje upravne enote Ljutomer, v katero spadajo občine Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej, je pred septembrskimi parlamentarnimi volitvami uvrščeno v tretji volilni okraj osme volilne enote s sedežem na Ptuju. Kljub temu da se uradno volilna kampanja še ni začela, so nekateri občinski odbori strank na območju UE Ljutomer že sporočili svoje kandidate, ki se bodo 21. septembra potegovali za mesto v državnem zboru.

Na volilnem lističu se bodo tako znašli direktor ljutomerske poslovalnice Zavarovalnice Maribor Boris Lebar (SD), ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec (SDS), župan občine Veržej Slavko Petovar (SLS) in profesorica na osnovni šoli Stročja vas Brigita Pušenjak (NSi). V naslednjih dneh bodo kandidate razkrile tudi preostale stranke, predvsem se z nestrpnostjo pričakujeta kandidata Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS) in Liberalne demokracije Slovenije (LDS), ki sta v preteklih letih, tako kot na državnozborskih tudi na volitvah v občinski svet imeli veliko podporo volivcev.

Leta 2004 se je na ljutomerskem območju za mesto v državnem zboru potegovalo 18 kandidatov, vendar nihče ni dobil zadostne podpore in to območje je po osmih letih, od leta 1996 do leta 2004 je bil poslanec Jožef Špindler (LDS), ostalo brez poslanca.

vir: www.vecer.si
{mos_sb_discuss:7}