V Trnju potekalo mednarodno tekmovanje terenskih vozil

Tekmovali so v vožnji po vzpetinah, blatu in prahu

Jože Žerdin, ponedeljek, 9. september 2013 ob 16:48
Off Road tekmovanje terenskih vozil

Off Road tekmovanje terenskih vozil

Društvo ARO iz Trnja pri Črenšovcih, ki ga vodi predsednik Jože Sarjaš je v soboto, 7. septembra, na urejenem poligonu za tekmovanje terenskih vozil, pri čemer so nekatera že predelana samo za tovrstna tekmovanja, spet druga pa se uporabljajo v prometu, pripravilo 17. mednarodno tekmovanje terenskih vozil OFF ROAD.

Na svoj račun so predvsem ta dan prišli sami lastniki vozil, ki so v tekmovanju, oziroma v spretnosti vožnji pokazali kaj vse zmorejo njihova terenska vozila v še tako zahtevnih okoliščinah, pa tudi številni ljubitelji so bili navdušeni nad prikazanimi vožnjami.

Na srečanje v Trnje je prišlo okoli 40 terenskih vozil iz Slovenije in Madžarske. Deset tekmovalcev se je predstavilo v spretnostni vožnji, ki so vozili po številnih umetnih klancih, v blatu in prahu ter na zelenih površinah. Društvo pa je letos prvič kot pašo za oči organiziralo prikaz vlečenja terenskega vozila in sicer je kar pet ljudi moralo terensko vozilo s posebno vrvjo premakniti. Na tem tekmovanju je sodelovalo šest ekip tekmovalcev.

Poleg ogleda terenskih vozil pa sta se predstavili tudi Slovenka vojska in Policija. Člani društva ARO Trnje se radi udeležujejo tovrstnih tekmovanj po Sloveniji in v tujini in so vključeni v OFF ROAD zvezo Slovenije. Tako je njihov član Dino Sarjaš na zadnjem slovenskem tekmovanju na poligonu v Tunicah pri Kamniku zasedel prvo mesto in je trenutno najboljši tekmovalec s terenskimi vozili v Sloveniji.


Več v Šport