Svet KS bo vztrajal, da se poškodovano cestišče in kanalizacijsko omrežje obnovi

Svoje mnenje o situaciji v zvezi z deli SŽ v KS Krištanci, Šalinci, Grlava, nam je podal tudi Miha Šoštarič, predsednik sveta krajevne skupnosti

Prlekija-on.net, sreda, 25. september 2013 ob 19:561
Razpoke naj bi nastale ob vožnji težkega prometa po vaški cesti

Razpoke naj bi nastale ob vožnji težkega prometa po vaški cesti

O situaciji v zvezi z deli SŽ, o katerih nam je poročal bralec v KS Krištanci, Šalinci, Grlava, nam je svoje mnenje podal tudi Miha Šoštarič, predsednik sveta krajevne skupnosti.


V zadnjih dneh je bilo na spletnem portalu Prlekija-on.net mogoče zaslediti članke in komentarje povezane z modernizacijo železniške proge Pragersko-Hodoš oziroma delih na območju občine Ljutomer. Izvajalci del na železniški progi so v preteklih dneh uporabljali za odvoz zemlje in navoz frakcij tudi ceste na območju krajevne skupnosti Krištanci-Šalinci-Grlava in povzročili negodovanja krajanov, ki so po mojem mnenju upravičena.
Sam, kot predsednik sveta krajevne skupnosti Krištanci-Šalinci-Grlava, sem bil s strani krajanov prejšnji četrtek, 19. septembra obveščen, da težka tovorna vozila prevažajo določen material po lokalni cesti med hišama Gartnerjevih in Karasovih v Šalincih. O tem, da bodo vozili po tej cesti, sam nisem bil obveščen, zato sem podrobnosti želel izvedeti od vodje gradbišča g. Branka Čebele. Ob prisotnosti Gartnerjevih in Karasovih, ki prav tako niso vedeli, da se bodo v neposredni bližini njihovih domovanj vozila težka tovorna vozila, mi je g. Čebela dejal, da imajo oni vso potrebno dokumentacijo in da se bodo, kljub temu, da so v tem času že vozili težki tovornjaki material po tej cesti, dogovorili vse podrobnosti tudi z lastniki zemljišč. Dokumentacije mi ni želel pokazati, arogantno mi je le zabrusil, da pa oni že vedo kaj in kako. Šele po moji prošnji so Gartnerjevim in Karasovim nemudoma posredovali zapis, s katerim so jim obljubili sanacijo ceste. Vendar, kot sem danes (sreda, 25.09.2013) izvedel, tega ne nameravajo, ker naj bi bila cesta že prej v slabem stanju in se sedaj ne čutijo krive za nastalo situacijo.
V prihodnjih dneh bo vodstvo občine Ljutomer, ki je izdalo dovoljenje za koriščenje te lokalne ceste in v dovoljenje zavedlo nekatere obveznosti, ki se jih mora držati izvajalec, opravilo dodatne razgovore z odgovornimi za projekt. Vsekakor bomo, tako krajani, kot tudi svet krajevne skupnosti, vztrajali, da se obnovi tako cestišče, kakor tudi del kanalizacijskega omrežja, ki je bilo poškodovano.

Miha Šoštarič, predsednik sveta krajevne skupnosti Krištanci-Šalinci-Grlava

antonM sreda, 25. september 2013 ob 22:06

Hehe
Vsi ste zdaj na strani občanov, pa koga vi to zavajate?? Hjooj

Dogodki so lep primer, kako je oblastnikom (vaškim in občinskim) malo mar za Prlečke in Prleke, saj jih je moral na nevzdržne razmere opozoriti vaščan z mnenjem bralca.

Občani smo spregledali kdo je kdo v tej občini in KS.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo