Od gosenice do knjižnega molja

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci se je odvijal 2. Nočni maraton branja

Nataša Pušenjak, nedelja, 29. september 2013 ob 23:471
2. Nočni maraton branja

2. Nočni maraton branja

Na osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci se je v petek, 27. septembra, odvijal 2. Nočni maraton branja. Razvijanje bralne pismenosti učencev je ena izmed prednostnih nalog OŠ Janka Ribiča Cezanjevci.

Z namenom, da bi pri učencih povečali interes za branje, so učiteljice Jasna Lampreht, Katja Nemec in Nataša Pušenjak, že drugič organizirale Nočni maraton branja. S knjigo pod roko in s spalnimi potrebščinami so se učenci zbrali v šoli. Vsak od njih je sestavljal en kolobar gosenice. Gosenica je s prihajanjem učencev postajala vedno daljša. Med branjem so nas obiskali in nas spodbujali tudi učitelji Ksenija Erhatič, Karla Ramšak, Damijan Šumak ter ravnateljica Brigita Hojnik.

Skozi branje ob lučkah in različne delavnice, kjer so učenci brali na mikrofon, ustvarjali strašila in si naredili bralna kazala, plesali, peli, se razgibavali, si pripovedovali srhljivke in predvsem uživali v medsebojnem nočnem druženju, se je gosenica razvila v knjižnega molja.

Nekateri izmed njih so odšli domov spočiti, večina pa je prebedela celo noč. Slednji so se poslovili z utrujenim »lahko noč« in verjetno zaspali, še preden so prišli do svoje sobe.


Več v Kultura in izobraževanje