Ekipa NMP ZD Ljutomer dosegla odlično 4. mesto

Na mednarodnem tekmovanju urgentnih ekip na Rogli je ekipa nujne medicinske pomoči ZD Ljutomer dosegla odlično 4. mesto

Prlekija-on.net, torek, 1. oktober 2013 ob 17:254
Ekipa NMP ZD Ljutomer

Ekipa NMP ZD Ljutomer

Ekipa nujne medicinske pomoči ZD Ljutomer, ki so jo sestavljali zdravnik Sašo Duh, zdravstvenik Denis Kozar in zdravstvena tehnica Danijela Kutnjak, je dosegla odlično 4. mesto na tekmovanju urgentnih ekip z mednarodno udeležbo, ki je že 7. leto potekalo na Rogli. Tovrstnega tekmovanja se je ta ekipa udeležila prvič.

Prvo mesto je osvojila prehospitalna enota iz Ljubljane, drugo ekipa iz Slovenske Bistrice, tretja pa je bila prehospitalna enota iz Murske Sobote. Na tekmovanju je sodelovalo 22 ekip NMP, od tega 5 ekip brez zdravnika. Za ekipo Ljutomera so se na primer uvrstile ekipe iz Celja, Maribora, Kranja, prehospitalne enote Obale, Rijeke, Varaždina, ... Ekipa NMP iz Ljutomera pa je bila s strani organizatorjev zelo pohvaljena.

Pomen rezultata povečuje dejstvo, da je bilo med prvimi ekipami zgolj nekaj točk razlike. Rezultat potrjuje, da je ZD Ljutomer na pravi poti k zastavljenim ciljem ter predstavlja motivacijo za nadaljnje trdo delo, izboljševanje, kar bo doprineslo k odličnosti obravnave nenadno obolelih.


Več v Kultura in izobraževanje