Rdeča kapica malo drugače

»Odštekana« Rdeča kapica je obiskala otroke iz vrtca Ljutomer in Stročja vas

Nuša Novak, nedelja, 13. oktober 2013 ob 00:10
Otroke je obiskala Rdeča kapica

Otroke je obiskala Rdeča kapica

Zagotovo ni otroka na tem svetu, ki ne bi poznal slavne in že dobro poznane pravljice z naslovom Rdeča kapica in verjetno tudi ni otrok, ki ne bi oboževali zanimivih in dobrih pravljic. Ker pa smo klasično Rdečo kapico že tolikokrat slišali, da včasih sploh ni več interesantna, je otroke iz vrtca Ljutomer in vrtca Stročja vas, v četrtek 10. oktobra, obiskala malce drugačna in odštekana Rdeča kapica. Ta Rdeča kapica je nekoliko bolj modernizirana in predstavlja čisto nasprotje običajni junakinji iz pravljice, kot jo mi poznamo.

Kratka dramatizacija, v kateri nastopata izključno samo Rdeča kapica in volk, se prične z neobičajnim monologom, s katerim se glavna junakinja tudi predstavi. Rdeča kapica namreč obiskuje 7. razred OŠ, ne dela rada domačih nalog, ki jih sitne učiteljice učencem vsak dan dajejo vedno več. V prostem času se rada rola, vozi s skirojem, posluša glasbo ter surfa po internetu. Ker pa je njena babica zbolela, ji Rdeča kapica mora odnesti stvari, ki jo bodo zagotovo okrepčale. Na poti sreča volka, ki pa zaradi dekličine zgovornosti in navihanosti poje babico. Konec dramatizacije pa je nekoliko drugačen in presenetljiv, saj se Rdeči kapici uspe izmuzniti lačnemu volku ter se tako pogodi z njim in mu v zameno za to, da je ne bi pojedel, podari Mp4. Ker je volk v pravljici prava umetniška duša, ki igra na instrument in pleše na moderno glasbo, je z darilom nadvse zadovoljen.

Pravljica je primerna za otroke vseh starosti, saj je kljub svoji drugačnosti in izvirnosti ter smislu za humor odigrana tako, da jo lahko razumejo in se ji nasmejijo otroci vseh generacij.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši