Po obilnem dežju, vodotoki upadajo

Višina reke Ščavnice upada, poplavljeni pa so nekateri travniki, medtem ko je Mura presegla opozorilno vrednost

Prlekija-on.net, nedelja, 24. november 2013 ob 12:141
Poplavljen travnik v Žerovincih

Poplavljen travnik v Žerovincih

Celotno Slovenijo je konec tedna zajelo obilno deževje, ki je povzročilo obilo nevšečnosti. V naših krajih so se vodotoki dvignili, a niso povzročali večjih težav, po ponovnem deževju v nedeljo popoldan pa je Mura ponekod prestopila bregove. Pod vodo je Otok ljubezni, poplavilo pa je tudi med Dokležovjem in Veržejem. Gladina Mure trenutno upada.

Višina reke Ščavnice upada, poplavljeni so nekateri travniki, iz Prekmurja poročajo o manjših poplavah. V Svetem Juriju na Goričkem je voda zalila čistilno napravo zaradi visokega vodostaja reke Ledave. Gasilci PGD Sveti Jurij so prečrpali okoli 80 kubičnih metrov vode. Zaradi naraslega potoka pa je poplavljena cesta na relaciji Bogojina-Vučja gomila.

Meteorna voda je kletne prostore stanovanjske hiše zalila v naselju Bresnica v občini Ormož. Gasilci PGD Velika Nedelja in Bresnica so iz objekta prečrpali okoli 50 kubičnih metrov vode.

ARSO vremenska napoved: Jutri zjutraj bo še nekaj oblačnosti, ponekod v osrednji Sloveniji bodo zjutraj možne rahle padavine. Čez dopoldne se bo zjasnilo, v vzhodni Sloveniji pa se bo popoldne zmerno pooblačilo. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna, v Vipavski dolini tudi močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v alpskih dolinah do -6, ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 10 stopinj C.

Spodnji graf prikazuje višino in pretok reke Ščavnice v teh dneh, ki danes upada, ter višino in pretok reke Mure, ki je v nedeljo rastel. Na fotografijah in v videu pa lahko vidite poplavljen travnik v Žerovincih, v soboto, 23. in nedeljo, 24. novembra.

Ščavnica
Mura
vir: si-vreme.com


Več v Narava