Avtobus, ki je prevažal otroke, zdrsnil s ceste

V nesreči so bili dijak in dve starejši osebi lažje telesno poškodovani, ena starejša oseba pa je bila hudo telesno poškodovana

Prlekija-on.net, sreda, 29. januar 2014 ob 11:20
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V sredo, 29. januarja, nekaj po 6. uri, se je na Goričkem prevrnil avtobus, v katerem je bilo tudi osem dijakov. Avtobus se je prevrnil na cesti Sebeborci-Križevci pri naselju Panovci.

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je voznik avtobusa na zasneženi, nepluženi, neposipani in spolzki cesti predvidoma zaradi neprilagojene hitrosti v ostrem, nepreglednem ovinku pri vožnji po klancu navzdol zapeljal levo v jarek, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. V avtobusu je bilo enajst potnikov od tega osem dijakov in tri starejše osebe. V nesreči so bili dijak in dve starejši osebi lažje telesno poškodovani,  ena starejša oseba pa je bila hudo telesno poškodovana. V času ogleda nesreče je bila lokalna cesta zaprta za promet. Nastalo je za okrog 100.000 evrov materialne škode.

Zoper voznika avtobusa bodo policisti podali kazensko ovadbo na ODT. Glede na ugotovitve pri ogledu kraja prometne nesreče, kjer je bilo ugotovljeno, da cesta ni bila očiščena in posipana pa bo zoper vzdrževalca lokalne ceste podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

O nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec.

Še isti dan, okoli 16. ure, je med naseljema Rankovci in Gederovci, voznik s terenskim vozilom zdrsnil s cestišča in se prevrnil na bok. Za poškodovanega voznika so poskrbeli reševalci iz ZD Murska Sobota, na kraju dogodka pa so bili tudi gasilci iz PGD Murska Sobota.

Na streho se je prevrnilo tudi osebno vozilo
V torek, 28. januarja, okoli 22.40, pa je pri naselju Lutverci v občini Apače s ceste zdrsnilo osebno vozilo ter se prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci iz PGD Gornja Radgona, ki so izvlekli poškodovano vozilo, pri čemer so morali podreti še manjše drevo. Poškodovanih ni bilo.

Policija voznike v teh vremenskih razmerah, ko so ceste zasnežene, mokre in spolzke še posebej opozarja, da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti.


Več v Črna kronika