Prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič obiskal občino Beltinci

Občina Beltinci obudila pogovore z Luko Koper o možnostih izgradnje logističnega centra

Jože Žerdin, sreda, 19. februar 2014 ob 21:561
Na pobudo predstavnikov Občine Beltinci, s ciljem gospodarskega razvoja na področju industrijsko logističnih dejavnosti, so oživeli pogovori o sodelovanju občine z Luko Koper.

V teh dneh so občino Beltinci obiskali predstavniki Luke Koper, ki so izrazili podporo razvojnim načrtom občine Beltinci na predvideni lokaciji industrijsko logistične cone, ki je v neposredni bližini avtoceste in železniške proge. Predvidena lokacija je tudi s strani Luke Koper prepoznana kot najprimernejša v občini in širši okolici za industrijsko logistično rabo.

Želje občine so, da se v najkrajšem možnem času izvedejo vse potrebne nadaljnje aktivnosti in da se s tem ustvarijo pogoji za realizacijo skupnega gospodarsko logističnega projekta. »Naša dolžnost je, da po najboljših močeh ustvarjamo pogoje za prihod investitorjev. Dejavnost Luke Koper, v sodelovanju z nami, ima velik potencial za ustvarjanje novih delovnih mest, ki so za našo občino zelo pomembna. Želimo, da projekt čim prej zaživi, saj bo koristen tudi za celotno pomursko regijo«, je ob tem poudaril župan občine Beltinci Matej Gomboši. »Država bi morala imeti koncept razvoja prometne in logistične infrastrukture, v kateri bi bile določene lokacije logističnih in distribucijskih centrov. S tem bi skrajšali muke gospodarskih subjektov pri pridobivanju dovoljenj«, pa je dejal predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič, ki sicer podpira prizadevanja občine Beltinci pri pripravi OPN za obrtno cono na območju med cesto in železniškim tirom.

MILAN četrtek, 20. februar 2014 ob 11:55

Pomežik Takšne povezave so dobra možnost za razvoj.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo