Dozorel je čas za novo podobo vin s Kapele

Dozorel je čas za novo podobo vin s Kapele

Branko Žunec, sreda, 5. november 2008 ob 20:32
Dozorel je čas za novo podobo vin s Kapele

Dozorel je čas za novo podobo vin s Kapele

Direktorica podjetja Kapela, vinogradništvo in vinarstvo, d.d., kjer se že od leta 1921 ukvarjajo z vinogradništvom in vinarstvom, Milena Rajk je včeraj s sodelavci predstavila novo podobo družbe in polnitev vin blagovne znamke Kapela. Napovedala je, da želijo v podjetju s 27 zaposlenimi, ki obdelujejo 100 hektarjev vinogradov in letno pridelajo do 1,3 milijona litrov vina, z novim vodstvom in novo poslovno politiko postati eden najbolj prepoznavnih pridelovalcev vrhunskih vin v Sloveniji, uveljaviti pa se želijo tudi na trgih EU in tretjih držav.


Poudarila je, da uporabniki že od nekdaj prepoznavajo kapelska vina kot vrhunska vina, ki jih pridelajo v leta 1959 zgrajeni vinski kleti, ki ima značilno okroglo obliko, z dvema etažama v zemlji in je bila prva te vrste v Sloveniji. "Lege naših vinogradov so odlične, uvrščajo se v štiri odstotke najboljših svetovnih leg, so na nadmorski višini 309 metrov, izpolnjujemo vse pomembne klimatske dejavnike in imamo ustrezno sestavo tal. Vina naše blagovne znamke so pridelana izključno iz grozdja, ki je zraslo v naših goricah. V prihodnje bomo obstoječi izbor kakovostnih, vrhunskih, penečih in predikatnih vin dopolnili z vrhunskimi belimi in rdečimi vini ter programom penin. Zagotavljamo zdravstveno ustreznost vin z uporabo zdravju prijazne tehnologije ali integrirano pridelavo, kar izvajamo tudi pri vinogradnikih, od katerih odkupujemo grozdje. Vsa vrhunska vina donegujemo v hrastovih sodih in tako upoštevamo spoznanje, da je vino proizvod naravnih procesov."

Rajkova, ki je na tem položaju od 1. marca, je dodala, da so v celostni podobi in blagovni znamki ohranili osnovni in razlikovalni element, cerkvico sv. Magdalene, sodobni logotip pa na simbolni ravni združuje tradicijo kapelskih vinorodnih gričev in cerkvice, ki je bila zgrajena 1923. Zanimivo turistično točko predstavlja tudi Atilova pot. Promet podjetja, ki je v večinski, 53-odstotni lasti družbe Kapelčanka, je v letu 2007 znašal skoraj 500.000 evrov, za letos, ko so imeli izjemno kakovosten pridelek, načrtujejo minimalni dobiček. Načrtujejo obnovo 30 hektarjev vinogradov, investicije v vrednosti 700.000 evrov v naslednjih petih letih in obogatitev turistične ponudbe ter privabljanje uporabnikov z ogledi kleti, degustacijami, razvojem vinskih poti in razvojem vinske kulinarike.