V Gornji Radgoni odpirata vrata POMLADNI SEJEM in sejem GREEN

Skupni imenovalec obeh sejmov je skrb za trajnostno gospodarjenje in bivanje

Branko Košti, četrtek, 27. marec 2014 ob 12:08
Tiskovna konferenca Pomurskega sejma

Tiskovna konferenca Pomurskega sejma

Na sejmišču v Gornji Radgoni bosta od četrtka, 3. do nedelje, 6. aprila, potekala prva letošnja sejma - POMLADNI SEJEM in sejem GREEN, na katerih se bo predstavilo 220 razstavljalcev iz 18 držav (Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke, Danske, Hrvaške, Italije, Izraela, Japonske, Luksemburga, Madžarske, Nemčije, Poljske, Srbije, Švedske, Švice, Turčije in Slovenije).

Na tiskovni konferenci pred sejmom, so predsednik Uprave Pomurskega sejma mag. Janez Erjavec, projektni vodja sejma POMLAD Robi Fišer in idejni vodja sejma GREEN Miran Mate, predstavili razstavni program ter načrtovane strokovne posvete in srečanja.

POMLADNI SEJEM bo združil predstavitve področij, ki so bistvenega pomena za razvoj družbe in bivanja posameznika: sejme gradbeništva MEGRA, enegetike ENGRA, komunale KOGRA in obrti POS. Predstavljeni bodo napredni materiali, naprave in storitve, obogatene s strokovnimi nasveti, strokovnimi posveti in tekmovanji v graditeljskih spretnostih, s čimer želijo pritegniti predvsem mlade.

Posebej je bila izpostavljena novost letošnje prve sejemske prireditve - 1. mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenskega sloga GREEN, na katerem se bo predstavilo 84 razstavljalcev iz Avstrije, Belgije, Hrvaške, Poljske in Slovenije. Sejem bo z razstavami in dogajanji izobraževal, svetoval ter družil znanost, inovativnost, proizvodnjo, potrošnjo in okolje v sožitje uspešne zelene prihodnosti, posebna pozornost bo namenjena tudi gibalno oviranim.

Skupni imenovalec obeh sejmov, pomladnega in sejma GREEN, bosta skrb za trajnostno gospodarjenje in bivanje. Povezovale ju bodo številne predstavitve, namenjene poslovnim in strokovnim obiskovalcem, ki želijo graditi, obnavljati in živeti na ekonomsko ustrezen in odgovoren način.

Parkiranje v času sejma bo brezplačno, v prodajni mreži Eventim pa so že na voljo vstopnice v predprodaji po 5,00 evrov za odrasle in 3,00 evre za mladino, predviden je poseben popust za skupine odralih in mladine nad 20 oseb, za otroke do 7 let je vstop brezplačen.

Cenejšo vstopnico si lahko zagotovite z zbiranjem odpadnega papirja v projektu Ekologi brez meja, saj boste ob dostavi 5 kg starega papirja za enodnevno vstopnico odrasli plačali 3,00 evre, mladina pa le 1,00 evro.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo