Glavni trg bo ponovno (delno) zelen

Trg bi naslednje leto utegnil dobiti povsem drugačno podobo, saj je v predlogu predvidena delna pozelenitev trga

Prlekija-on.net, torek, 1. april 2014 ob 17:493
Približno tako bi naj trg izgledal že naslednje leto

Približno tako bi naj trg izgledal že naslednje leto

1. april
Na današnji 22. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki se je nadaljevala iz prejšnjega tedna, so svetniki potrdili tudi predlog, da se Glavni trg v Ljutomeru ponovno preuredi. Z deli naj bi se pričelo v letu 2015, trg pa bo ponovno delno zelen, saj bo večji del zdajšnje tlakovane površine, prekrivala trava.

Glavni trg v Ljutomeru je sicer bil v celoti prenovljen v letih 2007-2008, ko so takratni trg preuredili v zdajšnje stanje. Lani so zaradi slabega stanja tlakovanih površin na trgu unovčili bančno garancijo za sanacijo, ki so jo delno končali letos marca. Iz sredstev bančne garancije so še sedaj predvidena tudi druga sanacijska dela.

A trg bi naslednje leto utegnil dobiti spet povsem drugačno podobo, saj je v predlogu predvidena delna pozelenitev trga (grob predlog lahko vidite tudi na fotografiji). Osnovna ideja je, da bi del tlakovanega trga nadomestila trava in drugo zelenje, medtem ko bi del trga ostal tlakovan. S tem bi združili nekdanjo podobo s podobo današnjega trga, saj je raziskava pokazala, da si večino občank in občanov želi trg, ki bi bil bolj prijazen in zelen ter podoben trgu izpred let, ko so ga krasile mogočne lipe in kostanji.

Ker pa trga ni več možno v celoti preurediti, da bi imel podobo izpred let in tudi drevesa bodo rabila še veliko let, da bodo spet vsaj približno tako zrasla, je predlog vsaj pozelenitev desne strani trga, če gledamo od hotela proti Mestni hiši. Z leti bi potem del trga imel bujnejšo rastje, del trga pa bi ostal tlakovan.

Mnenja o trgu so sicer različna, eni menijo, da se trg lepo usklajuje z mestom in da imamo zelenih površin v mestu dovolj v obeh parkih. Drugi pa spet menijo, da je prejšnji trg bil veliko lepši in da je sedaj vse preveč kamnito in manjka zelenje.

Na to, lako bo trg izgledal drugo leto in kaj bo prinesla ponovna obnova, pa bomo morali še nekoliko počakati.

karantanija torek, 1. april 2014 ob 18:32

Zelo zanimiva zgodba za danasnji datum :-) sicer pa, ideja o preureditvi ni slaba, samo financ ministra bi morali poiskati....mogoce naslednje leto spet 1. Aprila Kul

pravični torek, 1. april 2014 ob 21:40

Res škoda, da je ta "novica" prišla 1. aprila.

Ljudje bi bili zelo veseli, če bi trg imel bistveno drugačno podobo, kot jo ima.

Sicer imajo nekateri občinski uradniki projektanta trga še vedno zelo v časti.

Že vedo zakaj.

Na samem trgu je bilo narejenih veliko preveč kompromisov pri projektiranju in zato je nastalo tako skropucalo, kot je.

Tistega, ki je sklepal pogodbe s projektantom pa bi bilo treba s šibo po riti.

Normalno je, da bodo tisti, ki tukaj živijo povedali, kakšen bo trg in ne nek projektant, ki je po vrhu vsega še pobral take denarje, kot jih večina ne vidi v svojem življenju.

Sicer si pa nekateri še takega trga ne zaslužijo. Hihihi Zloba Hahaha



TUNČEK petek, 4. april 2014 ob 16:42

Škoda da je to ne blo zapisano na kakšen drügi datum. Vuuhuu

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo