Urška Šantl in Danilo Magdič zmagovalca 12. Blaguškega teka

Množična tekaška prireditev ob prazniku Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Branko Košti, nedelja, 27. april 2014 ob 11:071
12. Blaguški tek

12. Blaguški tek

Z 12. Blaguškim tekom se je v soboto, 26. aprila, pričela serija letošnjih tekov za pomurski pokal. Idilično okolje Blaguškega jezera in tradicionalno dobra organizacija Športnega društva Videm, je, kljub neprijazni vremenski napovedi, privabilo številne tekače in tekačice iz Slovenije, Madžarske in Avstrije.

Kot vsa leta doslej, so se v teku pomerili najmlajši, ki so tekli na razdaljah od 300 do 2000 m. Zmagovalci posameznih ketegorij so postali: Nikita Herzog, Ješe Salnajs, Maj Gibičar, Eva Tompa, Maj in Zala Janža, Nika Hanželj, Marko Miličevič, Iztok Horvat, Sanela Sukič, Bor Patrik Burjan in Neli Režonja.

Na startu glavnega teka, ki šteje za Pomurski pokal, se je zbralo rekordno število tekmovalcev in tekmovalk, kar 92. Na razgibani in dokaj premočeni 9 km dolgi progi je pri moških ciljno črto prvi pretekel Danilo Magdič (AK Ormož), pred Brankom Kmetičem (AD Štajerska Maribor) in Tomažem Repom (AK Ormož). Ženske so tekle na isti vendar krajši progi 6 km (2 kroga), slavila pa je domačinka iz Bolehnečic Urška Šantl, pred klubsko kolegico Majo Mencigar (obe AK Panvita), tretje mesto pa je osvojila Božica Selinšek (TAO).

Urška Šantl ni dovolila presenečenja tudi v Občinskem teku na razdalji 3 km, kjer je prav tako zmagala. Zmagovalec istega teka v moški konkurenci pa je postal Tadej Pajtler.


Več v Šport