11. Prvomajski pohod trnovskih gasilcev

Pohoda na najvišji vrh Slovenskih goric se je ob lepem vremenu udeležilo več kot 430 pohodnikov

Sara Munda, sreda, 7. maj 2014 ob 12:38
Prvomajski pohod na Gomilo

Prvomajski pohod na Gomilo

Že tradicionalno so 11. leto zapored gasilci PGD Trnovci organizirali prvomajski pohod na Gomilo. Pohoda na najvišji vrh Slovenskih goric se je ob lepem vremenu udeležilo več kot 430 pohodnikov, ki so jih spremljali tako muzikanti kot tudi konjenica.

Vzpon na 351 m visok vrh je sestavljen iz več postojank in vodi od trnovskega gasilskega doma skozi sosednje vasi. Pohodniki so se tudi letos ustavili na več kot 4 domačijah, kjer so se okrepčali s pijačo in prigrizki, ki so jih pripravili domačini. Glavna postojanka je na Gomili, kjer se pohodniki dlje zadržijo in povzpnejo na razgledni stolp. Pomembna točka pohoda je mejni kamen, kjer se stikajo meje štirih občin: občine Sveti Tomaž, Ljutomer, Juršinci in Sveti Jurij ob Ščavnici, istočasno je to tudi meja vseh štirih župnij. Na kamnu že tradicionalno potekajo različni govori in se prebirajo šaljive zgodbe.

Pohod se je zaključil ob trnovskem gasilskem domu, kjer so se pohodniki ob domači glasbi ter kresu zabavali in družili še dolgo v noč.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport