Na valeti devetošolcev Osnovne šole Gornja Radgona s stiskom roke v slovo

Zadnje skupno druženje ob slovesu so popestrili s slovesno večerjo in plesom

Marjan Slavič, petek, 13. junij 2014 ob 00:10
Valeta na OŠ Gornja Radgona

Valeta na OŠ Gornja Radgona

Ostali bodo le spomini, na nas, na prijatelje in prijateljice, na vse tiste lepe nepozabne dni in na vse tiste lepe nepozabne dogodke, ki so se porajali prav med nami v času odraščanja in spoznavanja samega sebe. Z veliko volje in želje nas nese v nov svet, svet novih spoznanj, doživetij. Podobni smo regratovi lučki. Veter raznaša njeno seme novi usodi, tveganju ter doživetju naproti.

Med drugimi so se tudi, za takšnimi lepimi mislimi devetošolci Osnovne šole Gornja Radgona, v četrtek 12. junija, poslovili na zaključni slovesnosti devetletke osnovnošolskega izobraževanja »Valeta 2014«. 45 učencev generacije letnik 1999, ki so zaključili svojo osnovnošolsko pot in jih tako v bodoče čaka še veliko spoznavanj ter pridobivanja znanja in izkušenj, so se na svoji sklepni slovesnosti valete zahvalili svojim staršem, učiteljem, ravnatelju in vsem zaposlenim na radgonski šoli ob spremljanju in pomoči njihovega obdobja otroštva in odraščanja.

Tudi tokrat kot že vrsto let do sedaj, je ravnatelj Osnovne šole Gornja Radgona Dušan Zagorc izročil vsem učencem, z odličnim uspehom s povprečno oceno nad 4,5 spominske stenske ure. Takšnih učencev je bilo v tej generaciji 14 in vsi bodo v prihodnjih dneh deležni srečanja z županom občine Gornja Radgona Antonom Kampušem. Devetošolci so svoje zadnje skupno druženje ob slovesu popestrili še s skupno slovesno večerjo, ter seveda s plesom, ki prav gotovo ne sme manjkati na nobeni valeti.

Ob koncu je vsem devetošolcem še podal lepo misel ravnatelj Zagorc, z besedami: »Kjer koli boste hodili in kjer koli boste živeli, ponosno povejte, da ste hodili na (GROŠ) Osnovno šolo Gornja Radgona«.


Več v Družabno