Slovo otrok od vrtca Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Ob slovesu so otroci dokazali, da dobro poznajo domovino Slovenijo

Branko Košti, petek, 13. junij 2014 ob 13:101
Slovo otrok od vrtca Sonček

Slovo otrok od vrtca Sonček

Kolumnistka Sonja Merljak, je v svoji kolumni o času, ko se otroci poslavljajo od vrtca in uživajo svoje zadnje, najbolj brezskrbne počitnice, preden prestopijo šolski prag, med drugim zapisala: »Takrat se namreč končuje najbolj brezskrbno obdobje v življenju. Nikoli več ne bo najpomembnejše vprašanje, ali se bomo igrali in najpomembnejša odločitev, s kom bomo to počeli. Kako krivično. Namesto, da bi življenje postajalo vse bolj brezskrbno, postaja najprej vse bolj skrbno, nato pa še vse bolj zaskrbljeno«.

Prav na tej prvi prelomni točki svoje življenske poti, so se znašli tudi otroci 6. in 7. skupine vrtca Sonček iz Sv. Jurija ob Ščavnici, ki so se od vrtca, skupaj s starši, sorodniki, vzgojitelji in gosti, uradno poslovili v četrtek, 12. junija, v Kocbekovi dvorani KUS-a.

Prireditev ob slovesu od vrtca so poimenovali »Moja Slovenija«, kot je povedala dipl. vzgojiteljica Andreja Majcen: » …zato, ker je Slovenija naša domovina. Začutili smo njeno lepoto in raznolikost ter zadovoljstvo ob osvojenem znanju o njej v času bivanja v našem vrtcu«.

Da so se o domovini Sloveniji res veliko naučili, so dokazali v programu, s katerim so obiskovalcem s pesmijo, plesom in recitacijami, predstavili značilnosti vseh slovenskih pokrajin.

Jeseni bodo prvošolčki iz vrtca Sonček v šolo stopili dobro pripravljeni. Skozi športni program »Mali sonček«, plesni, pevski, dramski in folklorni krožek, likovne natečaje, ter projekte Pasavček, EKO projekt, Vrtec in turizem, Porajajoča se pismenost v vrtcu, Zdravje v vrtcu, Varno sonce, so pridobili veliko znanja, izkušenj in spretnosti, katere bodo uspešno nadgrajevali v šoli. O tem je prepričan tudi ravnatelj OŠ Sveti Jurij Marko Kraner, kateri se je v svojem nagovoru zahvalil vodstvu vrtca in vzgojiteljicam, pa tudi staršem, ki so s svojo podporo pri mnogih aktivnostih vrtca, veliko prispevali k uspešnemu delu.

Starši, vzgojitelji in tehnično osebje, so bili pohvale deležni tudi s strani župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Antona Slane in strokovne sodelavke Zavoda za šolstvo RS Nives Zore.

Prisrčna prireditev se je zaključila z zahvalami in obdaritvami: otroci so izročili cvetje vzgojiteljicam, tehničnemu osebju, ravnatelju, županu in gostom, vzgojiteljicam pa so se zahvali in jih obdarili tudi starši.


Več v Najmlajši