V Gradišču so okronali ribiškega carja

Laskavi naslov si je za letošnje leto prislužil mladi ribič Nino Berden iz Murskih Petrovcev

Jože Žerdin, torek, 17. junij 2014 ob 13:391
Nino Berden

Nino Berden

Ribiška družina Gornja Radgona, Temeljna ribiška enota Tišina je v nedeljo, 16. junija, v ribolovnih gramoznicah v Gradišču v občini Tišina pripravila tekmovanje za izbor ribiškega carja za letošnje leto.

V idiličnem naravnem okolju med čudovitimi ribniki so se nedeljsko dopoldne zbrali ribiči Ribiške družina Gornja Radgona iz levega in desnega brega reke Mure na nekaj urnem ribiškem tekmovanju. Tokratno tekmovanje je slonelo na izboru ribiškega carja za letošnje leto. Tekmovanja v ribolovu se je udeležilo 21 ribičev vseh starosti, ki so z velikim veseljem z umirjeno roko in znanjem ter seveda s srečo namakali ribiške palice z različnimi vabami. Lovili so vse vrste rib in ob koncu tekmovanja je sledilo tehtanje vseh ulovljenih rib od vsakega posameznika.

V tekmovanju so ob koncu razglasili tri najboljše ribiče. Prvo mesto je zasedel Sašo Serec, ki je ulovil 8,45 rib, drugi je postal Leopold Zorjan s 5,50 kg ulovljenih rib, tretji pa je bil Nino Berden s 5,40 kilograma ulovljenih rib. Skupaj je 21 ribičev na ribiškem tekmovanju v Gradišču ujemi – spusti ulovilo 35 kilogramov najrazličnejših  vrst rib, ki jih ribiči TE Tišina gojijo v ribnikih. Rdeča nit tekmovanja je bil izbor za ribiškega carja za letošnje leto. Največ ribiške sreče in znanja je pokazal 13-letni Nino Berden iz Murskih Petrovcev, ki je ulovil 5 kilogramskega amurja in postal doslej najmlajši ribiški car.

Nino se z ribištvom ukvarja že nekaj let, v pomurski ribiški tekmovalni ligi U-14 je zasedel tretje mesto. Najbolj svečani dogodek je bil, ko so mladega novopečenega ribiškega carja razglasili in ga oblekli v svečano ribiško palerino, na glavo so mu dali ribiško krono in v roko ribiško sidro. Tako bo mladi ribič Nino Berden za leto dni »vladal« nad gradiškimi ribniki, se udeleževal podobnih ribiških tekmovanj.

Mladega ribiča sta okronala predsednik Ribiške družina Gornja Radgona Andrej Vreča in predsednik Temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar. Vsi, ki so se udeležili tekmovanja in so prišli samo na ogled in spodbujat ribiče, so bili nadvse zadovoljni s tekmovanjem in organizacijo. Največ dela pa je imel kuhar Franc Hozjan, ki je za vse udeležence pripravljal odlično pečene ribe - osliče po gradiško.


Več v Družabno