Bralni klub v Križevcih navdušuje vse generacije

Udeleženkam je bil roman Skrivno življenje čebel različno všečen

Tjaša Kos, sreda, 18. junij 2014 ob 23:47
Bralni klub v Križevcih

Bralni klub v Križevcih

Na uspešni izvedbi Bralnega kluba prvič, drugič in tretjič ob svetovnem dnevu knjige v mesecu aprilu smo se udeleženke pogovarjale o romanu Poslednja pesem. Seveda nas je vsebina knjige popeljala tudi v naša življenja. Zadovoljne smo odhajale in se veselile majske izvedbe.

Le-ta je bila malce posebna. Mesec dni časa smo imele, da preberemo roman Skrivno življenje čebel. Zanimiva tema, z več vidikov. Prav zaradi prepletenosti romana s čebelami, nas je Simona Markovič povabila v svoj rojstni dom, v Banovce k Šalamunovim.

Po zelo okusnem medenem likerju in prisrčnem sprejemu domačih se je razvila zanimiva debata o knjigi. Udeleženkam je bil sam roman sicer različno všečen, smo pa se vse strinjale, da je avtorica na poseben način povezala zgodovino, težavno življenje mladega dekleta in resnično skrivnostno življenje čebel. Ob medenem vinu smo prebirale odlomke iz knjige, ki so se nas najbolj dotaknili.

Vsakokrat ena od udeleženk izbere knjigo, ki jo moramo prebrati do naslednjega srečanja v mesecu juniju. V Kulturnem in izobraževalnem društvu smo se namreč odločili, da se srečujemo mesečno, tudi med poletnimi počitnicami. Junijsko srečanje bo posvečeno duhovni rasti.

Seveda ne smemo pozabiti na mlade, saj istočasno poteka Bralni klub prvič za učence drugih in tretjih razredov osnovnih šol in Bralni klub drugič za učence od četrtega do šestega razreda osnovne šole.
Mlajši se trenutno navdušujejo nad knjigami Svetlane Makarovič, starejši pa prebirajo knjige Primoža Suhodolčana.


Več v Kultura in izobraževanje