40 let KMN Radenska Radenci

Nekdanji starejši in mlajši igralci najstarejšega nogometnega kluba Radenska v občini Radenci so proslavili 40-letni jubilej

Prlekija-on.net, torek, 24. junij 2014 ob 22:19
40 let KMN Radenska Radenci

40 let KMN Radenska Radenci

Na igrišču pri osnovni šoli v Radencih so odigrali nogometno tekmo nekdanji starejši in mlajši igralci najstarejšega nogometnega kluba Radenska v občini Radenci ter tako proslavili 40-letni jubilej.

Sprva je klub deloval v okviru TVD Partizana Radenci, zdaj pa v okviru Športnega društva Radenci. Igrišče za mali nogomet na travi so takrat uredili in je še tudi sedaj "Pri blokih". Nekdanji glavni pobudnik in ustanovitelj Franc Gornjec je ob tej priložnosti povedal, da je veliko zaslug imel prof. Tone Žnidarič. Prvi predsednik je bil Anton Sečko st., sledili so Franc Gornjec, Janez Klemenčič, Zdravko Mauko-Magi, Tonči Sečko, Aleš Miljevič in Robi Sečko. V tem obdobju je v klub bilo včlanjenih 94 igralcev, ki so prispevali k izjemnim dosežkom.

Klub je bil večkratni prvak Občinske lige Gornja Radgona, prvak lige ob Muri, organiziral je nekaj odmevnih turnirjev na državni ravni z udeležbo 36 ekip iz Slovenije in tujine, na katerih so sodelovali tudi igralci prve slovenske nogometne lige in državne reprezentance. Ekipa skrbi za podmladek, zvesta spremljevalca skozi vsa obdobja, brez katerih verjetno ne bi mogli delovati, sta Radenska d. d. Radenci in Športno društvo Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport