V dežju so odšli, v dežju so prišli

Štirje mladi kolesarji varno prispeli s kolesi v špansko Barcelono in nazaj

Jože Žerdin, petek, 11. julij 2014 ob 10:04
Vrnitev kolesarjev iz Španije

Vrnitev kolesarjev iz Španije

Potem, ko so se člani društva za kolesarstvo in umetnost Beltinci, Danilo Lebar, Bojan Kerčmar, Boštjan Kouter in Simon Gjerkeš, 25. junija, odpravili iz središča vasi Beltincev na 1800 kolesarsko pot do španske Barcelone, so se po desetih dneh v četrtek, 10. julija, srečno in zdravo vrnili v Beltince v beltinski park pred tamkajšnji grad.

Ponovno kolesarski podvig mladih kolesarjev iz Beltincev do Barcelone
Ponovno kolesarski podvig mladih kolesarjev iz Beltincev do Barcelone

Njihova kolesarska pot je bila dolga in naporna so ob prihodu dejali ter se pošalili, da so se v dežju odpravili na pot in v dežju so se vrnili v rodno Prekmurje. Doživetje s kolesi skozi Slovenijo, Italijo in Španijo v mesto Barcelona je bilo enkratno in nepozabno doživetje. Njihova pot je bila prepletena z asfaltnimi cestami, kolovozi, pri čemer je bilo med potjo veliko vzponov, katere so varno prekolesarili.

V Španiji, predvsem v mestu Barcelona je bilo za njih nepozabno doživetje. Vtise s poti so zapisovali in ponesli in kmalu jih bodo predstavili na posebnem večeru v beltinskem gradu. Tako jim je drugi kolesarski podvig uspel iz prekmurske ravnice do španske Barcelone. Tudi četrtek, 10 julija, se bo zapisal kot dogodek Društva za kolesarstvo in umetnost Beltinci in občino Beltinci z zlatimi črkami, kajti mladi kolesarji so sloves Prekmurja in Slovenije ponesli v tujino, kjer so bili povsod lepo sprejeti.

Sprejema v beltinskem parku se je udeležilo veliko število obiskovalcev, njihovih najdražjih, sorodniki in znanci, ki so jih pričakali z domačo glasbo s toplim sprejemom. V začetku je vse mlade kolesarje pozdravil župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši. Najlepši trenutek za kolesarji pa je bil, ko so vsi upihnili svečke na slavnostni torti, na kateri je pisalo 1800 kilometrov. Še pozno v noč je iz beltinskega parka odmevala lepa domača ljudska pesem, kolesarji so jim pripovedovali svoje vtise in doživetja med potjo, kajti 1800 kilometrov prekolesariti v nekaj dneh, ne zmore vsakdo, to so le zmogli pogumni mladi kolesarji iz občine Beltinci in občine Turnišče.


Več v Šport