Zombiji tokrat plesali četvorko

Po Zombi paradi, Paradi pošasti, Plesu vampirjev in Paradi propada na preteklih festivalih, je tokrat sledila še Zombi četvorka

Prlekija-on.net, nedelja, 20. julij 2014 ob 00:57
Zombiji so spet preplavili Ljutomer

Zombiji so spet preplavili Ljutomer

Na zaključni dan 10. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, so na Glavnem trgu v Ljutomeru, pripravili še tradicionalni "shod zombijev". Po Zombi paradi, Paradi pošasti, Plesu vampirjev in Paradi propada na preteklih festivalih, je tokrat sledila še Zombi četvorka, v kateri so udeleženi plesni pari zaplesali v cvetu razpadanja.

Sicer je pestra sobota že od poldneva dalje ponujala Subkulturno tržnico, ki je nudila nove in rabljene nosilce zvoka in slike, knjige, stripe ter široko paleto unikatnih izdelkov, na tržnici je svoj performans Pesmomat - Zamenjava živih izvedb zelo rabljenih pesmi za drobiž izvedel Marko Brecelj, Yellow Spots Marching Deluxe pa so poskrbeli za ulični glasbeni nastop.

Pred samo Zombi četvorko, je potekala še nagradna Zombi zumba, ki je bila namenjena tako najmlajšim kot starejšim, ter zombijem in pošastim, ki so se ogrele pred Zombi četvorko.

Po četvorki je sledila še zaključna prireditev festivala v ljutomerskem Domu Kulture, kjer so podelili nagrade letošnjim prejemnikom festivalskih nagrad. Hudi maček za najboljši celovečerni film je šel v roke ustvarjalcem filma Nebeška izmena.


Več v Družabno