Ljutomerski oktet se želi pomladiti

Ljutomerski oktet se želi pomladiti

Prlekija-on.net, sobota, 17. januar 2009 ob 09:21

Slovensko pevsko društvo v Ljutomeru je bilo ustanovljeno že leta 1894, poslanstvo odličnega petja pa že 45 let nepretrgoma nadaljuje Ljutomerski oktet, ki je začel prepevati v zasedbi Božo Mlinarič, Miroslav Steržaj, Ljubo Oražem, Oton Žunec, Ivan Vrbančič, Franček Osterc, Mirko Prelog in Slavko Janc. Številni odlični nastopi, dobro organizirani koncerti in okrog 500 naštudiranih zborovskih skladb so dobro ime Ljutomerskega okteta ponesli naokrog doma in tudi v tujini. Od ustanovnih članov okteta sta do danes nepretrgoma prepevala Steržaj in Prelog, sedaj pa se obeta pomladitev okteta.

"Z željo, da bi ohranili in nadaljevali dolgoletno tradicijo petja v Ljutomeru in s tem tudi nadaljnji obstoj Ljutomerskega okteta, vabimo vse pevce, predvsem mlade, da se nam pridružijo in s svojim sodelovanjem omogočijo nadaljnjo delo in obstoj Ljutomerskega okteta, ki že uspešno nepretrgoma deluje 45 let," je povedal eden mlajših članov okteta Tihomir Babič. Avdiciji bosta v sredo, 21., in v soboto, 24. januarja, s pričetkom ob 18. uri v Glasbeni šoli Slavka Osterca v Ljutomeru. "Iščemo vse glasove. V prihodnosti se bomo podali na turnejo po Evropi in priredili nove vsebine v kulturi in petju. Nekateri novi mlajši člani so se nam že priključili, zasedbo pa želimo v celoti pomladiti in ponovno dvigniti nivo petja na najvišjo raven," je dodal Babič, ki pričakuje, da se bodo ljubitelji petja odzvali in se preizkusili na avdiciji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54