Radgonski kaplan Gregor Šemrl odhaja na novo delovno mesto

Zadnjo nedeljo v mesecu juliju, na Krištofovo nedeljo se je dosedanji kaplan Gregor Šemrl pri sv. Petru v Gornji Radgoni poslovil od radgonskih vernikov

Marjan Slavič, sreda, 30. julij 2014 ob 22:49
Gregor Šemrl

Gregor Šemrl

Slediti Jezusu je vedno dogodivščina, polna zanimivih in lepih poti. Vse življenje je želel slediti temu in posvetiti življenje Jezusu, ne glede, kam ga vodi. Gregorja Šemrla, ki je domačin iz vasice Ptujska Cesta pri Gornji Radgoni je ta pot pripeljala do duhovniškega poklica, ki ga je prejel, v stolnici Sv. Nikolaja Murska Sobota.

Pot ni bila vedno lahka, a je večkrat vodila mimo dobrih ljudi in veselih trenutkov v življenju. V Mariboru je obiskoval Škofijsko gimnazijo Martina Slomška ter bival v Slomškovem dijaškem semenišču. Na zahvalno nedeljo 9. novembra, ko praznujemo tudi posvetitev lateranske bazilike je bila v cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni njegova slovesnost diakonskega posvečenja. Stolnica v Murski Soboti je bila na praznik apostolov Petra in Pavla, 29. junija 2009 z veliko množico vernikov, priča slavnostnemu dogodku, saj je takratni škof msgr. dr. Marjan Turnšek posvetil diakona Gregorja Šemrla iz Župnije Gornja Radgona. V nedeljo 5. julija 2009, pa je v Gornji Radgoni daroval novo mašo, nato pa nastopil prvo službo kaplana v murskosoboški stolnici, kjer je po letu dni kaplanovanja junija leta 2010 bil premeščen za kaplana v župnijo Ljutomer od koder pa je bil poslan v Gornjo Radgono. Te naknadne premestitve so radgonske vernike nekako presenetile, vendar pa so bili zadovoljni in srečni, da so sploh dobili kaplana.

In po treh letih dela v Gornji Radgoni kot kaplan in katehet Šemrl tako odhaja po odredbi murskosoboškega škofa dr. Petra Štumpfa na novo delovno mesto kaplana in hkrati upravitelja župnije Grad ter Sv. Jurij na Goričkem. Novo službo bo tako pričel opravljati s 1. avgustom 2014. Ob slovesu, ki je bilo v nedeljo 27. julija in številnih zahvalah, župnika Franca Hozjana, župnijskih skupnostih, skavtov in posameznih vernikov je prejel v spomin na domačo radgonsko faro mašniški plašč ter skavtski križ. Ob slovesu se je v nagovoru kaplan Šemrl zahvalil vsem, s katerimi se je srečeval v teh treh letih dela v župniji Gornja Radgona, posebej pa še domačemu župniku za mentorstvo, vodilo ter dobrega učitelja na tej poti duhovništva.

Radgonska župnija pa tako z odhodom kaplana Šemrla ne bo ostala čisto brez duhovnega pomočnika, že s 1. avgustom namreč v pomoč prihaja le ob koncu tedna Marjan Pučko, dosedanji duhovni pomočnik v župniji Turnišče.