Oratorij povezal otroke dveh župnij

Zaključek letošnjega oratorija je bil na dvorišču Zavoda Marianum, iz krušne peči je dišalo po picah

Jože Žerdin, nedelja, 3. avgust 2014 ob 14:26
Oratorij v Veržeju

Oratorij v Veržeju

Tudi letos je župnija Veržej v sodelovanju z Zavodom Marianum Veržej pripravila počitniški oratorij za najmlajše, ki je potekal od ponedeljka, 28. julija, do sobote 2. avgusta, ko se je oratorij zaključil. V Veržeju se je na počitniškem oratoriju prepletala zgodba o svetem Petru.

Šestdnevnega oratorija se je udeležilo 72 otrok iz župnije Veržej in župnije Križevci pri Ljutomeru. Poleg domačega župnika Jožeta Brečka, je še večji levji delež oratorija nosil Ivan Kuhar, ki je župniku pomagal pri organizacijskem delu oratorija, za počitniško brezbrižnost otrok pa je skrbelo 16 animatorjev.

Vsak dan so se vsi skupaj zbrali na dvorišču zavoda Marianum v Veržeju, kjer so zjutraj dvignili zastavo in zvečer so jo spustili. Tako so se mladi razdelili v skupinah, kjer so potekale kateheze, ročne delavnice, športne aktivnosti, različne igre, bili so na kopanju v Termah Banovci. En dan so se odpeljali v Malečnik, si ogledali cerkev sv. Petra in imeli mašo na Gorci. V Mariboru so si ogledali otroški zabaviščni park Lumpi park. Za otroke pa je bilo najbolj zanimivo, ko so eno noč prenočevali v Kampu Trio v Veržeju.

Zadnji dan je bil nedvomno najbolj zanimiv, kajti v popoldanskem času v soboto, 2. avgusta, so se otroci skupaj s starši, dedki in babicami udeležili svete maše, ki je bila v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Veržeju, katero je daroval domači župnik Jože Brečko. Po maši so se vsi skupaj odpravili na dvorišče Zavoda Marianum, kjer je potekal zaključek oratorija in kjer so otroci vsem obiskovalcem skozi besedo, igro in pesem pokazali kaj vse so se na oratoriju naučili.

Sledil je piknik z druženjem. V krušni peči na dvorišču Zavoda Marianum pa so za najmlajše in ostale obiskovalce pekli pice in jedi na žaru, za kar sta se potrudila Marko in Janez iz Zavoda Marianum Veržej.


Več v Kultura in izobraževanje