2. tabor gasilske mladine GZ Križevci »Mi smo prihodnost«

Tabora GZ Križevci se je udeležilo 66 mladih gasilcev, mentorjev in ostalih izvajalcev programa

Prlekija-on.net, torek, 26. avgust 2014 ob 14:16
2. tabor gasilske mladine GZ Križevci

2. tabor gasilske mladine GZ Križevci

Poveljstvo gasilske zveze Križevci in komisija za mladino GZ Križevci sta izvedli 2. mladinski gasilski tabor 2014, ki je potekal od ponedeljka, 18. do petka, 22. avgusta 2014, v ŠRC Križevci.

Tabor je bil namenjen gasilski mladini GZ Križevci v starosti od 7-14 leta oz. šoloobveznim otrokom, ki so končali prvi razred vključno z mladino, ki je letos končala osmi razred osnovne šole in so člani gasilske organizacije.
Namen tabora je bil:
  • spodbujanje mladostniškega druženja,
  • timsko delo v skupinah,
  • spoznavanje gasilsko športnih disciplin (vedrovka, hidrant, met torbice, veslanje, ipd.),
  • spoznavanje osnov postroja in upoštevanja povelj,
  • športne in družabne igre (kopanje v kopališču, vodne igre, vožnja z gasilskimi vozili),
  • preživeti pet dni brez računalnika, GSM in drugih...
Tabora se je udeležilo 66 mladih gasilcev, mentorjev in ostalih izvajalcev programa.
Izvedli smo osnovna izobraževanja za značko preprečujmo požare, spoznavanje gasilske opreme in tehnike, družabne igre. Izvedli smo orientacijo in obisk Remize Lovske družine Križevci. Popoldneve smo preživeli na bazenih kopališča Banovci. Predstavili so se: kinologi Kinološkega društva Ljutomer – Križevci. Slovenska vojska in policija sta nam predstavila svoj del opreme in dejavnosti. Zadnji dan smo preživeli na Gajševskem jezeru, kjer smo se učili veslati ter spoznali vrvno tehniko. Gasilci iz gasilskega društva Gornja Radgona so nam pokazali potapljaško opremo in novo gasilsko vozilo za posredovanje v tunelu.

Ob koncu tabora smo organizirali zaključek s starši otrok, obiskal nas je župan občine Križevci. Otroci so s svojim veseljem in zadovoljstvom potrdili uspešnost izvedbe tabora. Njihova želja je, da se naslednje leto zopet srečamo na taboru.

Velika zahvala gre sponzorjem in donatorjem, ki so s svojim prispevkom podprli izvedbo tabora, še posebej pa staršem, ki so nam zaupali svoje otroke.


Več v Kultura in izobraževanje