P&F Jeruzalem Ormož postal »Vinar leta 2014« in osvojil 32 medalj

Na 40. jubilejnem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je skupaj sodelovalo 172 proizvajalcev s 492 vzorci vina iz 6-ih držav

Prlekija-on.net, četrtek, 28. avgust 2014 ob 19:541
Letošnji prejemnik prestižnega naslova Vinar leta 2014 je vinska klet P&F Jeruzalem Ormož

Letošnji prejemnik prestižnega naslova Vinar leta 2014 je vinska klet P&F Jeruzalem Ormož

V sklopu sejma AGRA v Gornji Radgoni je na dan vinogradnikov in vinarjev potekala svečana podelitev priznanj 40. ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona, hkrati pa so na podelitvi prvič javnosti razglasili, da je letošnji prejemnik prestižnega naslova Vinar leta 2014 vinska klet P&F Jeruzalem Ormož.

Direktor Mitja Herga je ob razglasitvi za vinarja leta komentiral laskavi naziv: »Prestižni naslov za vinarja leta samo še potrjuje našo odličnost dela v zadnjih petih letih. Veliko nam pomeni, da smo tudi doma, v Sloveniji, posegli po najprestižnejšem priznanju in s tem dopolnili našo obsežno zbirko mednarodnih nagrad za kakovost naših vin.« Prav tako je poudaril, da je osvojen naslov priznanje za celoten kolektiv podjetij P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer ter tudi vinogradnikov. S tem dokazujejo, da je bila pot, ki so jo začrtali leta 2009, pravilna in do so Ljutomersko-ormoške gorice tisti vinorodni okoliš, ki v tem trenutku prideluje najboljša bela vina v Sloveniji.

Na omenjenem ocenjevanju je vinska klet P&F Jeruzalem Ormož poleg naziva »Vinar leta« prejela tudi 32 medalj, in sicer enega šampiona za aromatično polsladko vino za Traminec Jeruzalem Ormož 2013, eno veliko zlato medaljo za Laški rizling Gomila Single Vineyard Selection 2010, tri zlate medalje za Beli pinot pozna trgatev 1971, Laški rizling pozna trgatev Jeruzalem Ormož 2006 in za Cabernet Sauvignon & Merlot Jeruzalem Ormož 2013 ter 27 srebrnih medalj.

Na 40. jubilejnem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je skupaj sodelovalo 172 proizvajalcev s 492 vzorci vina iz 6-ih držav.


Več v Gospodarstvo