Horvat, Čiričeva in judoisti

Horvat, Čiričeva in judoisti

Prlekija-on.net, sreda, 28. januar 2009 ob 16:39

Športna zveza Ljutomer je razglasila najboljše športnike.

Športniki, člani društev in ekip z območja občin Ljutomer in Veržej so lani znova dosegali odlične rezultate, najboljšim pa so v okviru že 39. razglasitve Športne zveze Ljutomer podelili priznanja. Tudi tokrat so razglasili najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo, Športna zveza Ljutomer pa vsako leto podeljuje tudi priznanja športnikom in športnim delavcem, ki so s svojimi rezultati in delom bistveno prispevali k dviganju kakovosti športa v občini.

Najboljši športnik leta 2008 je postal rokoborec ljutomerske Finančne točke Niko Horvat, ki se je lani udeležil svetovnega in evropskega prvenstva, pohvali pa se lahko s sedmim mestom na svetovnem študentskem prvenstvu v grškem Solunu in novim državnim naslovom v članski konkurenci. Na drugo mesto se je uvrstil igralec pikada Andrej Gorjak iz ekipe Top Gun Grlava, tretje mesto pa je pripadlo karateistu Samu Prelogu iz TVD Partizan Ljutomer.

Med športnicami je na podlagi dosežkov v lanskem letu naslov najboljše prejela rokoborka Mihaela Čirič, ki prav tako nastopa za ljutomersko Finančno točko. Čiričeva je tako kot Horvat nastopila na svetovnem in evropskem prvenstvu, najboljši dosežek lanskega leta pa je peto mesto na svetovnem študentskem prvenstvu v Solunu. Prav tako je aktualna državna prvakinja med članicami. Drugo mesto je osvojila judoistka Urška Potočnik, tretje pa igralka namiznega tenisa Renata Zrinski.

Zaradi odličnih rezultatov mladih tekmovalcev je naslov najboljše ekipe leta pripadel judo sekciji TVD Partizan Ljutomer. Poleg članske ekipe, ki nastopa v drugi ligi, ima ljutomerska judo sekcija kar 120 mladih tekmovalcev, ki na turnirjih doma in v tujini dosegajo izvrstne rezultate. Na drugo mesto se je uvrstil Kasaški klub Ljutomer, na tretje pa Nogometni klub Veržej.

Med najperspektivnejšimi športniki je slavil judoist Rok Šendlinger pred lokostrelcem Dejanom Perčičem in karateistom Luko Prelogom. Med najperspektivnejšimi športnicami je zmagala judoistka Katja Karba, drugo mesto pa sta si razdelili igralka namiznega tenisa Laura Perčič in atletinja Sandra Prelog. Najboljše šolsko športno društvo ima osnovna šola Veržej, posebni priznanji pa sta tokrat prejela nogometna ekipa Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Zdenko Topolinjak.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport