Malonedeljski vinogradniki so izbrali Vinsko kraljico Martino VIII

Vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelja Martina VIII, je postala Danijela Rožman

Branko Košti, nedelja, 12. oktober 2014 ob 18:281
Daša Horn, Danijela Rožman in Simona Žižek

Daša Horn, Danijela Rožman in Simona Žižek

Izbirna komisija, katero je izbralo DV Mala Nedelja in so jo sestavljali Breda Žunič, Mirko Vrbnjak in Anton Škrget, je v petek, 10. oktobra v Gostišču Žinko, opravila odgovorno in zahtevno nalogo. Izmed prijavljenih kandidatk je morala izbrati novo Vinsko kraljico društva, katera bo v naslednjih dveh letih nosila krono in lento Martine VIII.
Od več prijavljenih kandidatk, so zbrale dovolj volje in poguma in stopile pred komisijo le tri: Daša Horn, dijakinja iz Borec, Simona Žižek, predmetna učiteljica iz Župetincev v sosednji občini Cerkvenjak in Danijela Rožman, pomočnica vzgojiteljice iz Radoslavcev. V teoretičnem delu preizkusa so morale kandidatke pisno izkazati poznavanje značilnosti kraja, znanja iz vinogradniških opravil in vinarstva ter svojo vizijo, oz. razumevanje vloge vinske kraljice pri promociji vin in turistične ponudbe nasploh. V praktičnem delu je bilo potrebno prepoznati pet vzorcev vin, za konec pa je vsaka opravila še krajši razgovor s člani komisije.

Vse tri kandidatke so se odlično izkazale v teoretičnem in praktičnem delu preizkusa, zato so o zmagovalki in s tem o novi kraljici odločale le nianse v njihovih predstavitvah. Na podlagi teh je komisija odločila podeliti naziv Vinska kraljica DV Mala Nedelja Martina VIII, Danijeli Rožman, prva spremljevalka bo postala Daša Horn, druga spremljevalka pa Simona Žižek.
Martina VIII bo okronana na Martinovanju društva v Biotermah 22. novembra 2014.


Več v Družabno