Velik Chelsea brez zmage v Ljudskem vrtu

NK Maribor - Chelsea FC 1:1 (0:0)

Nina Blagovič, četrtek, 6. november 2014 ob 11:37
Maribor - Chelsea

Maribor - Chelsea

Na prepolnem in v fantastičnem vzdušju obarvanem Ljudskem vrtu, je Mariborčanom uspelo nekaj neverjetnega. Po porazu v Londonu s 6:0 jim je na domačih tleh uspelo skoraj nemogoče. Zadetek za vodstvo proti Chelseaju, na koncu pa izenačen izid tekme proti evropskim velikanom iz Londona.

Na začetku tekme se je zdelo, da Maribor ne bo zdržal pritiska Londončanov, saj so le-ti večinoma časa oblegali gol Mariborčanov. V prvih 10. minutah je največjo nevarnost predstavljal ''motor'' londonske ekipe, Eden Hazard, vendar se je belgijski mojster nogometa, ki je bil prisoten povsod v napadalnih akcijah, ustavil. V nadaljevanju igre se je zazdelo, da so Londončani povsem nezainteresirani in neprepoznavni v igri,  tako so domači zdržali njihov pritisk in začeli bolj pogumno napadati. Do resne priložnosti so Mariborčani prišli proti koncu polčasa, vendar neuspešno. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 0:0. Domače so navijači nagradili z bučnim navijanjem in stoječimi ovacijami, glede na predstavo nogometašev v prvem polčasu.

Mariborčani so v drug polčas vstopili še bolj odločno in pogumno. Londonski strateg Jose Mourinho se je odločil, da ekipo naredi še bolj nevarno, tako je na igrišče poslal Oscarja (namesto Schürrleja) in trenutno najboljšega napadalca v ekipi, Diega Costo (namesto Williana). Kot je omenjal v preteklih intervjujih, se v Mariboru ni pustil presenetiti in je tako postavil na igrišče trenutno najboljšo ekipo v Premier ligi. Vendar se je prvo presenečenje zgodilo v 50. minuti. Po podaji z leve strani Mitja Vilerja, ko je žoga preletela vse nogometaše, ki so čakali v kazenskem prostoru, proti Agimu Ibraimiju, se je zgodilo to, kar so le redki pričakovali. Ibraimi je s svojo genialnostjo in iznajdljivostjo žogo zadel ter poslal v levi zgornji kot gola Chelseajevega vratarja Petra Cecha. Takrat se je v Ljudskem vrtu zatreslo. Evforija, ki je vladala ne samo na stadionu, ampak tudi po celem mestu, je bila neopisljiva. Zgodilo se je to, kar so vsi navijači Maribora po tihem upali. Domači so prišli do vodstva z 1:0.

Gostje so bili šokirani, tako je Mourinho opravil še zadnjo menjavo. Na igrišče je poslal še enega izkušenega nogometaša, Ramiresa (namesto Luisa Felipeja). Kljub neverjetno močni ekipi gostov, se domači niso dali in še vedno pogumno napadali. V 60. minuti je Luka Zahović zapravil najlepšo priložnost za vodstvo z 2:0. Čez nekaj minut je odšel na klop in takoj za tem so gostje izenačili izid z golom Nemanje Matića.

Do konca tekme je bilo še zelo razburljivo. Pri gostih dveh priložnosti ni izkoristil Diego Costa, ki očitno ni imel svojega dneva. Zadnjo čisto priložnost za vodstvo je zapravil Eden Hazard, ko mu je v 84. minuti strel z bele točke ubranil Jasmin Handanović, ki se je na tej tekmi večkrat izkazal. Do zadnje minute je izid ostal nespremenjen. Mariborčani navdušeni nad izidom tekme, Londončani pa verjetno presenečeni in razočarani. Glede na razplet tekem v tej skupini, lahko Mariborčani še vedno upajo in s tako igro ciljajo na napredovanje.

NK Maribor - Chelsea FC 1:1 (0:0)
Ibraimi 50’ 1:0, Matić 73’ 1:1

Maribor: Handanović; Viler, Arghus, Rajčević, Stojanović; Sallalich (od 90. Ndiaye), Filipović, Mertelj, Ibraimi (od 89. Bohar); Zahović (od 73. Mendy), Tavares. Trener: Ante Šimundža.

Chelsea: Čech; Filipe Luis (od 55. Ramires), Terry, Zouma, Ivanović; Matić, Fabregas; Hazard, Schürrle (od 46. Oscar), Willian (od 46. Costa); Drogba. Trener: Jose Mourinho.

Rumeni kartoni: Filipe Luis 24. (Chelsea), Filipović 36. (Maribor), Stojanović 53. (Maribor), Viler 85. (Maribor)

Foto in video: Karmen Razlag


Več v Šport