»Tour de Prlekija« 2014 uspela

Turni kolesarji tudi letos navdušeni nad Prlekijo

Prlekija-on.net, nedelja, 9. november 2014 ob 18:49
Tour de Prlekija 2014

Tour de Prlekija 2014

Zadnjo oktobrsko soboto, so se v Prlekiji mudili turni kolesarji na kolesarski turi "Tour de Prlekija" 2014, posebej organizirani za udeležence Turno-kolesarskega tabora KTK Pohorje 2014 in vse ostale simpatizerje turnega kolesarjenja.

Po lanskoletni uspešni izvedbi ture "Po najini lübi Prlekiji", nad katero so bili udeleženci izjemno navdušeni, ter Prlekijo zapuščali polni čudovitih vtisov in navdušeni nad gostoljubnostjo, z željo, da se takšna tura za udeležence tabora, vsako leto ponovi, se jim je le-ta uresničila in tura očitno postaja tradicionalna.

Tudi letošnjo turo po Prlekiji je tako organizirala Karmen Razlag, ki izhaja iz Prlekije, živi in dela pa v Mariboru ter je tudi letos bila med kolesarskimi vodniki, ki so skrbeli za dobro počutje turnih kolesarjev na turno-kolesarskem taboru Pohorje. Vendar pa letošnja tura ni bila enaka lanskoletni in se bo torej vsako leto vsaj nekoliko spreminjala, da bodo udeleženci imeli možnost spoznati vse kotičke naše čudovite Prlekije.

Skupina kolesarjev iz več koncev Slovenije, se je tako v soboto, 25. oktobra, ki letos ni bila nič prijazno sončna ampak je kljub bolj mrzlemu in oblačnemu vremenu ponujala lepe razglede, zbrala v Ljutomeru, na jutranji kavi in predstavitvi ture. Iz Ljutomera so se najprej z avtomobili odpeljali na izhodiščno točko, ki je tokrat bila na Kogu pri Turistični kmetiji Hlebec. Iz Koga, ki se nahaja na obronkih čudovitih ljutomersko-ormoških goric, so se najprej spustili proti Središču od Dravi, kjer so obiskali Oljarno Središče ob Dravi s predstavitvijo in degustacijo njihovih dobrot. Zatem je sledilo razgibano kolesarjenje do Jeruzalema, s postankom v Gostišču Vinski hram Brenholc. Na Jeruzalemu se je to sobotno popoldne odvijal tudi dogodek Jeruzalem vabi in kolesarje so navdušili prijazni gostitelji tistega dne, vinarji in Klub aktivnih babic, ki so ponujale Prleške dobrote. Dogodek je bil popestren tudi z odličnimi glasbenimi vložki. Goste in ljubitelje vina je v popoldanskem času zabaval Jože Zadravec Kvartet z Ano Bezjak, v večernem pa Mojca Prejac z bendom. Ta dan je bila v ponudbi na Jeruzalemu tudi vožnja s kočijo, ki so jo kolesarji vsekakor preizkusili. Dan se je zatem začel že prevešati v drugo polovico zato so odkolesarili do izhodišče točke, na Kog, kjer so po 37 kilometrih kolesarjenje zaključili. V Turistični kmetiji Hlebec so se kolesarji prepustili gastronomskim užitkom izbranih domačih jedi ob odlični vinski kapljici. Po njihovi bogato založeni vinski kleti je kolesarje, na degustacijo po svetu čudovitih okusov najkvalitetnejših vin, popeljal sommelier Milan Hlebec st. in jim ob tem zaupal še marsikatero življenjsko modrost.

Pozno zvečer so se kolesarji še ustavili v Mekotnjaku na kratkem obisku pri Vesni Viher Jureš v njihovi Viher - Jurešovi kleti, zatem pa polni čudovitih vtisov zapustili Prlekijo, zavedajoč se, da jo zagotovo še pridejo obiskat. Če ne prej, na naslednji kolesarski turi.


Več v Šport