Vinogradniki DV Mala Nedelja so pripravili krst mošta na prostem

Zadnje dejanje se bo odvilo v soboto, ko bo na velikem Martinovanju v Biotermah okronana nova Vinska kraljica DV Mala Nedelja Martina VIII

Branko Košti, ponedeljek, 17. november 2014 ob 16:36
Krst mošta pri Mali Nedelji

Krst mošta pri Mali Nedelji

Prelepo in za ta jesenski čas preveč toplo jesensko sonce, je v nedeljo, 16. novembra dopoldne, v središče Male Nedelje privabilo številne vinogradnike, njihove družinske člane in prijatelje ter kar nekaj naključnih obiskovalcev, ki jih je pritegnilo živahno dogajanje. Vinogradniki Društva vinogradnikov Mala Nedelja so namreč tudi letos pripravili krst mošta na prostem.

Po uvodnih pozdravih Tanje Vrbnjak, vinske kraljice društva, ki je tokrat kot aktualna Martina VII spregovorila  zadnjič v mandatu svojega kraljevanja, in Antona Žinka, predsednika društva, je sledil svečani krst. Odgovorno nalogo župnika, spremeniti grešni in nečisti mošt v pravo vino, je odlično opravil Stanko Filipič, ob asistenci Ludvika Horvatiča, kateremu je pripadla čast in dolžnosti botra in seveda Martina VII.

Po končanem obredu krsta je sledilo pokušanje letošnjega pridelka, saj so številni vinogradniki svojo kapljico brezplačno ponujali obiskovalcem, nekaj evrov je bilo treba prispevati la za kozarec in za odlično klobaso. Lepo vreme je omogočilo veselo druženje vinogradnikov in gostov ob spremljavi glasbe do zgodnjih večernih ur.

Letošnjega čaščenja Sv. Martina pri Mali Nedelji pa še ni konec. Zadnje dejanje se bo odvilo v soboto, 22. novembra, ko bo na velikem Martinovanju v Biotermah okronana nova Vinska kraljica DV Mala Nedelja Martina VIII.


Več v Družabno