Zgodovinski dan slovenske malonogometne reprezentance

Polfinalno tekmo Slovenci igrajo v nedeljo, 30. novembra, ob 15. uri z Nemčijo

Prlekija-on.net, nedelja, 30. november 2014 ob 11:13
Peter Pust in Boris Denac

Peter Pust in Boris Denac

Včeraj je bil za slovensko malonogometno reprezentanco zgodovinski dan, saj so se prvič na evropskih prvenstvih uvrstili najprej v četrtfinale, potem pa v polfinale. Po zmagi s Španijo 4:1 je v večernih urah sledila še tekma s Kazahstanom. Junak tekme s Španijo je bil Mitja Flisar, ki je špansko mrežo zatresel kar trikrat, za 4:1 pa je zadel Darko Zorko.

Slovenski gol je po poškodbi Nejca Komidarja branil Boris Denac. Po zmagi s Španijo se je slovenska reprezentanca v večernih urah pomerila s Kazahstanom, rezultat je bil po rednem delu 0:0. Sledili so kazenski streli, pri katerih so bili Slovenci uspešnejši. Prvi kazenski strel je Kazahstancem ubranil Nejc Komidar, drugega pa Andrej Horvat. Kazahstansko mrežo pa sta po kazenskih strelih zatresla Damijan Kaučič in Mitja Flisar. Uspeh pa so Slovenci žal plačali tudi s poškodbami ključnih igralcev.

Peter Pust, kapetan slovenske malonogometne reprezentance je po tekmi s Španci povedal: "Španci so mislili, da bodo nefavorizirano Slovenijo zlahka premagali, vendar smo proti njim ubrali dobro taktiko, zapirali smo sredino in to se je na igrišču tudi poznalo. Po njihovem nezasluženem golu oz. napaki naše celotne ekipe smo še bolj stopili skupaj in jih premagali kot veliki borci. To se je poznalo tudi na tribuni, kajti ko smo si po tekmi odšli ogledat naslednjo tekmo, nam je starejši gospod rekel, da se je videlo, da smo pustili srce na igrišču".     

Po tekmi s Kazahstanom pa je kapetan Peter Pust poudaril: "Kljub naši in njihovi utrujenosti smo spet pokazali, da smo ekipa ter da imamo skupni cilj: zmagati za Slovenijo".

Trener Branko Kerčmar je dejal, da je reprezentanca že tri leta garala za ta uspeh: "Tega še nobena slovenska reprezentanca v nogometu ni naredila, to je višek naše in tudi moje kariere. Fantje so garali, sedaj si želim še dlje".

Video izjave si lahko ogledate v prispevkih iz tekem s Španijo in Kazahstanom.

Pri uspehu reprezentance aktivno sodeluje tudi osem Pomurcev.

V polfinalni tekmi so Slovenci prav tako zmagali, in sicer proti Nemčiji s 6:3, v finalu pa so igrali z Romuni, ki so dve minuti pred koncem dosegli gol za zmago z 1:0.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport