V Križevcih pri Ljutomeru je potekal Miklavžev bazar

Miklavžev bazar dobro obiskan

Jože Žerdin, ponedeljek, 8. december 2014 ob 14:11
Miklavžev bazar v Križevcih

Miklavžev bazar v Križevcih

Na drugo adventno nedeljo, 7. decembra, so Kulturno umetniško društvo Križevci, Občina Križevci in župnija Križevci pri Ljutomeru na prostoru pred župnijsko cerkvijo v Križevcih pri Ljutomeru pripravili Miklavžev bazar, ki je bil namenjen vsem ljudem dobre volje križevske župnije, kajti s svojim nakupom na Miklavževem bazarju so prispevali denar za vse, ki so pomoči potrebni.

Na bogato obloženih stojnicah so svoje ročno izdelane izdelke, domače pridelke in druge okraske in aranžmaje za Miklavžev bazar prispevali osnovna šola in vrtec Križevci pri Ljutomeru, Vinogradništvo družina Kos, Društvo kmetic Križevci-Veržej, Društvo Kelih, Dom Lukavci z izdelki svojih varovancev, čebelarstvo Šalamun, Medičarstvo Celec. Kljub slabemu vremenu je bil obisk na Miklavževem bazarju dober, vsak je lahko našel kaj zase, da si svoj dom polepša v tem adventnem času z izdelkom, ki je bil narejen prav za ta namen.

Ob prleških dobrotah in kuhanem vinu in čaju so se obiskovalci lahko sprehodili med stojnicami, pokramljali ter se srečali z znanci in prijatelj. Tako so nedeljsko dopoldne preživeli duhovno bogati in na svoje domove odšli z lepšim spoznanjem, da so z nakupom izdelkov marsikomu polepšali letošnje bližnje božično - novoletne praznike. Predvsem učenci osnovne šole in vrtca Križevci so bili veseli nakupa njihovih izdelkov, pri čemer bodo zbrana sredstva namenili za šolski sklad in na tak način morda pomagali svojih učencem, ki so pomoči potrebni. Rdeča nit Miklavževega bazarja je bila tudi v tem, da je ta dan s svojim spremstvom na bazar prišel tudi sveti škof Miklavž.


Več v Družabno