Miklavžev pohod s svetilkami na Stari Cesti

Zbralo se jih je veliko - malih in velikih, mlajših in starejših, vseh skupaj okrog 150

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. december 2014 ob 23:31
Miklavžev pohod na Stari Cesti

Miklavžev pohod na Stari Cesti

Vrtec Stara Cesta in Turistično društvo Stara Cesta sta v petek, 5. decembra, organizirala Miklavžev pohod s svetilkami.

Zbrali smo se na parkirišču pri družini Jesenik na Stari Cesti, ob 17. uri. Tam nam je Miklavž pustil tudi orientacijski načrt, ki nas je vodil do cilja. Bilo nas je veliko  - malih in velikih, mlajših in starejših, vseh skupaj okrog 150.

Dobro smo si ogledali Miklavžev načrt in se s svetilkami, ki smo si jih izdelali v vrtcu, odpravili na pot. Ta nas je peljala po Stari Cesti, pozorni pa smo morali biti na bele puščice, rdeče balone in prižgane svetilke. Cilj pa je bil tam, kjer smo opazili belo puščico, tri balone in tri prižgane svetilke. To je bilo pri družini Gaube – Kozar. Tukaj nas je čakal skrit Miklavžev zaklad. Prostor je bil okrašen z lučkami in risbicami želja otrok, ki so jih narisali v vrtcu. Iz teme se nam je prikazal Miklavž v spremstvu dveh parkljev in treh angelčkov. Vsem 60. otrokom je razdelil darila, otroci so mu zapeli tudi pesmice. Otroci so bili radoživi, ampak ob pogledu na parklja jih je kar malo stisnilo pri srcu.

Na koncu smo se še posladkali in okrepčali ter se odpravili vsak proti svojemu domu.

Vrtec Stara Cesta


Več v Najmlajši