Miklavž obiskal prijateljske skupine

»Zapozneli« obiski prvega dobrega moža decembra

Filip Matko, četrtek, 11. december 2014 ob 22:44
Miklavž v DOSOR-ju

Miklavž v DOSOR-ju

Vsi se razveselimo 5. decembra zvečer dobrotnika Miklavža, prvega izmed treh dobrih mož meseca decembra, ki prinese darila. Nič ni narobe, če z darili pride tudi na sam godovni dan, 6. decembra. Ta dan je res bil na obisku v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci in lepo oblečen v škofovska oblačila, s škofovsko kapo in palico, je razdelil darila kar 180 stanovalkam in stanovalcem tega doma. O tem smo že poročali na spletnih straneh »Prlekije«. Toda v torek, 9. decembra popoldne, se je Miklavž, prvi dobri mož decembra, z darili še enkrat oglasil v DOSOR-ju. Opravil je namreč kar dva »zapoznela« obiska.

Najprej je v domski jedilnici presenetil »Prijateljski krog« desetih članic, ki že več let deluje v okviru Društva osteoporoze Pomurja s sedežem v Radencih. Tovrstno druženje tem osebam v tretjem življenjskem obdobju veliko pomeni. Zato se kaj rade občasno srečujejo in na zadnjem srečanju v letu 2014 jih je s svojim obiskom in bombončki presenetil Mikvlavž. Tega dne jih je članica Mira Rus povabila na skupno kosilo in spomnile so se rojstnih dni, ki so jih praznovale v novembru ali decembru. Miklavž pa je bil le še svojevrsten dodatek.

Nato je Miklavž v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« prekinil tradicionalno metanje »hudičevih podobic«, kajti vsak torek popoldne se srečuje skupinica ob igri taroka. Poleg kart in kavice jim je Miklavž prinesel še bombončke.

Zatem pa se je prvi dobrotnik decembra oglasil še v klubski sobi, pri prijateljski skupini »Zarja«, ki je ena izmed šestih tovrstnih skupin v DOSOR-ju. Članice in člani skupine se srečujejo vsak torek popoldne s svojima voditeljicama Andrejo Klemenčič in Klaudijo Zemljič. Tokrat pa se jim je pridružil še Miklavž s spremljevalko in priložnostnimi darilci. Njegova spremljevalka, DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš, je po mnenju vseh bila kar odlična zamenjava za parkeljne, ki običajno spremljajo Miklavža ob njegovih obiskih. So se pa ob tem vsi priporočili tudi za obisk Božička in dedka Mraza, ki sta svoj obisk v DOSOR-ju že napovedala še pred koncem letošnjega veselega decembra.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje