Prednovoletni sprejem pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Župan je posameznikom in ekipam podelil priznanja za dosežke na državni ravni

Branko Košti, nedelja, 21. december 2014 ob 15:141
Prednovoletni sprejem pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Prednovoletni sprejem pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Občina Sv. Jurij ob Ščavnici je v petek, 19. decembra, pripravila Prednovoletni sprejem, kateremu so v Kocbekovi dvorani, poleg vodstev društev in organizacij, delujočih na področju občine, prisostvovali tudi  župan Občine G. Radgona Stanko Rojko, županja Občine Sv. Andraž v Slov. goricah Darja Vudler, načelnik UE G. Radgona Marjan Potisk, ravnatelj OŠ Sv. Jurij ob Šč. Marko Kraner, ravnatelj GŠ G. Radgona Tomaž Polak, predsednik OOZ G. Radgona Vlado Rojko in farni župnik Boštjan Ošlaj.

Župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, se je v uvodnem nagovoru zahvalil vsem, organizacijam in posameznikom, za dobro in uspešno sodelovanje v letu 2014 ter izrazil željo po še uspešnejšem sodelovanju tudi v prihajajočem letu 2015. "Vsak od vas je prispeval kamenček v mozaik uspešnega  delovanja in razvoja naše občine na gospodarskem, kulturnem, športnem, izobraževalnem, društvenem, družabnem ali na katerem koli drugem področju. Danes bomo podelili tudi priznanja posameznikom in društvom, ki so v letošnjem letu dosegli izjemne dosežke na državnem nivoju z osvojitvijo naslova državnega prvaka. Ti prvaki so za vzgled tudi nam, ki trenutno vodimo občino, torej meni kot županu, občinskemu svetu in občinski upravi, da se potrudimo po svojih najboljših močeh, v okviru možnega in zakonitega. Pomembno se mi zdi tudi sodelovanje z vsemi občani in občankami, da so vsi upoštevani in spoštovani ter da imajo možnost delovanja v dobrobit občine" je povedal župan in spomnil tudi na prihajajoč državni praznik, Dan samostojnosti in enotnosti, "ki nas spominja na čas, ko smo se državljani Slovenije s plebiscitom odločili za samostojno pot in ločitev od Jugoslavije. To je bil čas, ko smo bili Slovenci najbolj enotni v celotni svoji zgodovini in ta enotnost je potrebna tudi v teh težkih časih, tako v državi Sloveniji kot na lokalni ravni".

Ob koncu nagovora je župan vsem zaželel vesele in blagoslovljene božične praznike, prijetno praznovanje v krogu najdražjih, v letu 2015 pa obilo zdravja, sreče, uspehov in medsebojnega razumevanja.

Kulturni program je potekal v izvedbi učencev Glasbene šole Gornja Radgona. Ob klavirski spremljavi prof. Barbare Markoli so zaigrale Klara Šoštarič in Eva Kurbus na flavto, Enja Ritonja na klarinet, na harmoniko je zaigrala Eva Trbuc, na klavir Rok Vohar, na kitaro pa Tamara Šijanec in Nejc Jurkovič.

Sledila je podelitev priznanj, katera je podelil župan Miroslav Petrovič, prejeli pa so jih: članice - pripravnice PGD Sovjak za osvojitev naslova državnih prvakinj v gasilski orientaciji, Kulturno društvo godba na pihala Sv. Jurij ob Ščavnici za prejeto Zlato plaketo na tekmovanju godb Slovenije, KMN Videm - Gostilna pri Maji za osvojeni naslov državnih prvakov v rekreativnem malem nogometu na travi in Ivan Senekovič, osvajalec naslova državnega prvaka z dveletnim kasačem.

Uradni del sprejema so zaključili učenci GŠ G. Radgona z nastopom tria flavt (Barbara Brumen, Julija Lukovnjak in Špela Kraupner) ter kvarteta klarinetov (Enja Ritonja, Amanda Kaučič Rajšp, Pia Novak in Katja Rihtarič), nato je sledilo druženje s pogostitvijo v galeriji KUS.


Več v Družabno