Prvi božični oratorij v župniji Cezanjevci

Skozi božični oratorij so se otroci imeli zelo lepo in uživali v družbi drug z drugim ter se tako še bolje pripravili na božične praznike

Jože Žerdin, sreda, 31. december 2014 ob 13:27
Božični oratorij v župniji Cezanjevci

Božični oratorij v župniji Cezanjevci

V župniji svetega Roka in Sebastjana v Cezanjevcih je v soboto, 20. decembra, potekal prvi božični oratorij, katerega se je udeležilo 31 otrok. Dan prvega božičnega oratorija so začeli z uvodno molitvijo in nagovorom domačega župnika Jožeta Kolmanka. Pogovarjali so se o božiču in njegovem pomenu, pri čemer so se skupaj spomnili zgodbe o Jezusovem rojstvu ter med drugim ugotovili, da bistvo božiča niso samo darila, ampak preživljanje praznikov v krogu družine in razmišljanje o Bogu, ki nam že toliko let vsak božič podarja svojega sina Jezusa.

V nadaljevanju božičnega oratorija so bile pripravljene in organizirane različne delavnice, v katerih so otroci izdelovali različne okraske, s katerimi so v veroučni učilnici okrasili božično drevo. Otroci so izdelovali tudi jaslice, ki so jih postavili pod božičnim drevesom. Vsak izmed udeležencev, si je v spomin na prvi božični oratorij izdelal voščilnico, na katero so se podpisali vsi prisotni, tudi animatorji in župnik. Za bolj božično vzdušje so poskrbeli s petjem božičnih pesmi in se zabavali z različnimi igrami. Dan so zaključili z darili, katerih ni prinesel Božiček, ampak so jih otroci dobili v spomin na prvi božični oratorij, kot opomin na Jezusovo rojstvo, kot so Jezusu, Sveti Trije kralji prinesli mire, kadila in zlata. Skozi božični oratorij so se otroci imeli zelo lepo in uživali v družbi drug z drugim ter se tako še bolje pripravili na božične praznike.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje