Če boste silvestrovali na prostem, se toplo oblecite

Čaka nas ena izmed najbolj mrzlih silvestrskih noči, v letu 2015 pa kar polovica praznikov pade na soboto oz. nedeljo

Prlekija-on.net, sreda, 31. december 2014 ob 14:10
Ognjemet v Ljutomeru

Ognjemet v Ljutomeru

Novoletna slavja po svetu so že v polnem teku, novemu letu so najprej nazdravili prebivalci otočja Kiribati in na Novi Zelandiji, sledi Avstralija. V Ljutomeru Občina Ljutomer, Lokalna turistična organizacija Prlekija Ljutomer in Šic bar cafe pripravljajo silvestrovanje na prostem.

Od 21. ure naprej bodo zbrane na Glavnem trgu zabavali člani zasedbe Tropik. Pripravljajo tudi nagradne igre, v soju razsvetljenega neba pa ob polnoči sledi presenečenje.

Na prostem bodo silvestrovali tudi v Križevcih, kjer bo v vaškem jedru pod ogrevanim šotorom nastopil Recesija band.

Eno izmed najbolj mrzlih silvestrovanj
Za celotno Slovenijo je zaradi hudega mraza še vedno razglašen oranžni alarm, zvečer pa nas čaka ena izmed najbolj mrzlih silvestrskih noči v zadnjih 50 letih, saj bodo temperature nižje od -10 stopinj Celzija.

V letu 2015 le šest dela prostih dni
Prihajajoče leto pa bo tudi glede praznikov oz. dela prostih dni precej "skopo" ter do delavcev ne najbolj prijazno, saj bo od 12 praznikov namreč kar polovica v soboto oz. nedeljo, le šest, vključno z novim letom, pa jih bo sredi tedna.

Poleg 1. januarja, ki bo v letu 2015 na četrtek, bosta dela prosta dneva še velikonočni ponedeljek, ki bo 6. aprila, ter dan boja proti okupatorju, v ponedeljek, 27. aprila. 1. maj pade na petek, 2. maj pa na soboto. Dan državnosti, 25. junij, bo v četrtek, božič, 25. december, pa v petek.

Tu so še Prešernov dan, ki bo v nedeljo, 8. februarja, Marijino vnebovzetje, v soboto, 15. avgusta, dan samostojnosti in enotnosti pa bo v soboto, 26. decembra. 31. oktober, dan reformacije, bo na soboto, 1. november, dan spomina na mrtve pa na nedeljo.



Več v Družabno