Na bolšjem sejmu v Iljaševcih najrazličnejši rabljeni predmeti

Geslo sejma je »Kupi, prodaj, podari ali menjaj«

Jože Žerdin, sobota, 17. januar 2015 ob 19:07
Bolšji sejem v Iljaševcih

Bolšji sejem v Iljaševcih

Čeprav je dandanes na vasi sejmov vse manj se je Franc Kosi iz Iljaševcev pri Križevcih pri Ljutomeru v Prlekiji odločil, da bo organiziral pravi domači ljudski bolšji sejem in sicer po vzoru bolšjih sejmov v sosednjih državah, kjer so se taki in podobni sejmi med ljudmi zelo »prijeli« in ljudje so jih vzeli kot za svoje.

Tako že od maja lanskega leta vsako soboto dopoldne na parkirnem prostoru pri gostilni Frč, katerega lastnik je Franc, poteka Frčev bolšji sejem. Mi smo ga obiskali v soboto, 17. januarja, ko smo se hoteli prepričati kaj torej »prodajalci« ponujajo na tem sejmu, ki je odprtega tipa, pri čemer na ta sejem lahko pride vsak, ki hoče kaj prodati, kupiti ali zamenjati. Geslo Frčevega bolšjega sejma v Iljaševcih je »kupi, prodaj, podari ali menjaj« in to se je v Iljaševcih na sejmu dokaj prijelo.

Na bolšji sejem prodajalci pripeljejo najrazličnejše rabljene stare predmete, od stare vojaške opreme, gospodinjskih aparatov, glasbenih instrumentov, razne starine za zbiratelje, kot je denimo stari denar, kovanci, najdejo se tudi novi predmeti. Prodajajo se tudi smučarska oprema, kmetijski pridelki, razni kmetijski stroji in rezervni deli za kmetijske stroje, kolesa, razne rabljene gume za osebna vozila in traktorje, kozmetični izdelki, razno vrtno orodje itd. Na sejmu je tudi moč izpodbijati ceno, saj je cena po dogovoru med prodajalcem in kupcem.


Več v Družabno