20-letnik z nožem napadel policista

Policist je zamah neznanca blokiral, vendar ga je le-ta kljub temu porezal po zgornjih oblačilih

Prlekija-on.net, sreda, 21. januar 2015 ob 08:50
20-letnik je z nožem napadel policista

20-letnik je z nožem napadel policista

Policisti PU Murska Sobota so bili v petek, 16. januarja, ob 15.30 uri obveščeni, da se v stari zgradbi bivše uprave podjetja v Lendavi, nahaja mladina, ki razgraja.

Policisti so odšli na kraj prijave in pričeli z ogledom in zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja Kršitve nedotakljivosti stanovanja po 141. členu KZ-1. Med zbiranjem obvestil in opravljanjem ogleda je na kraj prišel neznan moški. Policist v civilu je stopil do njega, ga zaustavil in se mu predstavil, nakar je neznan moški z nožem, ki ga je imel v roki zamahnil proti policistu. Policist je zamah neznanca blokiral, vendar ga je le-ta kljub temu porezal po zgornjih oblačilih.

Neznan moški je po storitvi opisanega dejanja s kraja dejanja pobegnil, vendar je bil s strani policistov kmalu izsleden in mu je bila odvzeta prostost. Ob prijetju so mu bili zaseženi še štirje noži.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota bodo po vseh zbranih obvestilih zoper 20-letnega osumljenca iz UE Lendava podali kazensko ovadbo zaradi suma poskusa storitve kaznivega dejanja Uboja (115. člen v zvezi z 34. členom KZ-1) in suma storitve kaznivega dejanja Kršitve nedotakljivosti stanovanja (141. člen KZ-1).


Več v Črna kronika