Deset društvenih ekip na srečanju in tekmovanju v pikadu

Na tekmovanju so se pomerile ekipe iz radgonskega, ljutomerskega in šentiljskega območja

Branko Košti, sobota, 31. januar 2015 ob 10:59
Pikado tekmovanje v Podgorju

Pikado tekmovanje v Podgorju

Gasilski dom v Podgorju v Apaški dolini krajanom v zimskem času nudi možnost druženja, zabave in rekreacije, medse pa radi povabijo tudi goste iz bližnje in daljne okolice. V tem predpustnem času je Turistično društvo Čemaž pripravilo zanimivo meddruštveno tekmovanje v pikadu, na katerem so svoje znanje, spretnost in natančnost v tem, čedalje bolj priljubljenem množičnem športu, pokazali tekmovalci iz kar desetih društev.

Pomerile so se ekipe TD Brod iz Sladkega Vrha, Bar Jahač z Janževega Vrha, Turistično društvo Majolka iz Orehovcev z dvema ekipama, ŠTD Mahovci – tri skupine: Mahovci - ženske, Mahovci - moški in Mahovci trio, ŠTKD Stari hrast iz Radomerja, TD Čemaž - dve skupini: Čemažev cvet in Čemažev list, torej poleg ekip širšega radgonskega območja tudi ekipe iz šentiljskega in ljutomerskega konca. Prizadevna predsednica TD Čemaž Marija Krstić je bila zelo zadovoljna z udeležbo takega števila ekip, ki so se poleg tekmovanja v pikadu, predvsem družili, kartali in se sploh imeli lepo.

Po zanimivem tekmovanju v pikadu pa so se zmage, podobno kot lani, veselili člani ekipe Turističnega društva Majolka I (Viktor Drašak, Drago Toplak, Dejan Vaupotič), sledita 2. ŠTD Mahovci - moški in 3. TD Čemaž - list. Najboljše ekipe so prejele lepe pokale, vsi ostali pa priznanja za sodelovanja. Dogovorili so se tudi o nadaljnjem sodelovanju na takšnih in podobnih dogodkih oz. prireditvah, ne le v Apaški dolini temveč tudi drugje. Že ob tej priložnosti je Marija Krstić vse prisotne povabila na "Maškarado 2015", ki bo v Podgorju v soboto, 14.2. od 14. ure naprej.


Več v Družabno