Slikarska razstava Tatjane Mijatović

Avtorica je javnosti predstavila likovna dela, katere je na otvoritvi predstavil akademski slikar Domen Kotnik, pripadnik slovenske vojske

Prlekija-on.net, petek, 13. februar 2015 ob 19:42
Slikarska razstava Tatjane Mijatović

Slikarska razstava Tatjane Mijatović

Ob dnevu Centra vojaških šol slovenske vojske v Kadetnici v Mariboru so te dni odprli razstavo slik slikarke Tatjane Mijatović iz Radencev. Avtorica je javnosti predstavila likovna dela, katere je na otvoritvi predstavil akademski slikar Domen Kotnik, pripadnik slovenske vojske.

O avtorici in njenem delovanju na likovnem področju je govoril polkovnik mag. Valter Vrečar, načelnik Centra vojaških šol slovenske vojske:
»Posebej me veseli, da razstava prihaja k nam v tednu, ko svoj dan obeležujeta tudi Šola za častnike in Poveljniško štabna šola s čimer bomo praznične dni pripadnikov obeh kolektivov še dodatno popestrili.
Ob tej priložnosti izrekam kolektivoma obeh šol in njunima poveljnikoma polkovniku Fišerju in podpolkovniku Kobalu iskrene čestitke za praznik, zahvalo za opravljeno delo v preteklem obdobju in seveda obilo sreče in uspehov pri reševanju smelih izzivov, ki so pred nami. Avtorica današnje razstave bi 22 let uspešnega delovanja obeh kolektivov zagotovo znala upodobiti v točkah in barvah različnih odtenkov, pri tem pa posebno pozornost namenila prelomnim trenutkom od nastanka upanja polne ekipe, ki si je želela ustvarjati lepšo prihodnost, do njenih vzponov in padcev, vpetosti v turboletne vode vsakdanjega življenja ter izžarevanje želje po novih izzivih.
Vesel bom, če boste navdih za smele korake in uresničevanje vizije za prihodnost znali poiskati tudi v likovnih izdelkih avtorice današnje razstave, ki jo pri svojem delu odlikujejo v prvi vrsti spontanost, vztrajnost, odličnost, sposobnost za preoblikovanje starega in izrabljenega v nekaj novega in boljšega, koncentracija, empatija, občutek za čas, bojevitost, prepoznavnost in odlični rezultati. Skratka lastnosti, ki vam jih gospa Mijatović lahko zavida vsak pripadnik SV.
Zato mi je dovoljeno, da se na tem mestu še posebej zahvalim avtorici današnje razstave, za njeno darilo ob praznovanju častitljive obletnice delovanja PŠŠ in ŠČ

V kulturnem programu je sodeloval pesnik Stanislav Pleteršek, ki je javnosti predstavil nekaj svojih pesmi. Odprtju razstave so bili priča številni visoki pripadniki slovenske vojske in pripadniki veteranskih organizacij SV. Avtorici razstave so izrekli čestitke k razstavi tudi številni slikarji in prijatelji.

Mag. Saša Bezjak, akad. slik.
fotografije: Leon Gobec


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje