Pasavček za 173 ljutomerskih otrok

Pasavček za 173 ljutomerskih otrok

Prlekija-on.net, sobota, 11. april 2009 ob 07:04

"Varnostni pas nas lahko reši, zato vedno preverite, ali ste v avtomobilu vsi pravilno pripeti. Ta drobni klik, ki ga slišite, ko pripnete varnostni pas, je vez z življenjem. Pripnite svoje življenje!" Tako je na zaključni prireditvi projekta Pasavček svoj nagovor zaključila Tjaša, učenka Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer. Učenci te šole in bližnjih vrtcev so že tretje leto zapored vključeni v projekt, katerega namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu.
V tem šolskem letu je bilo tako v Ljutomeru v projekt Pasavček vključenih 123 otrok šole in 50 otrok vrtca, na zaključni prireditvi pa je bil predstavljen prikaz pravilne uporabe varnostnih sedežev in pasov, različnega dela policije in reševalcev, sil ob trku pri določeni hitrosti, otroci pa so se lahko na kolesarskem poligonu pomerili v spretnostni vožnji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54