Veselo seniorsko pustovanje v DOSOR-ju

Bogat pustni torek – Ples in nagrade za maskirane

Filip Matko, torek, 17. februar 2015 ob 17:08
Pustni torek v DOSOR-ju

Pustni torek v DOSOR-ju

Na pustni torek, 17. februarja, so DOSOR-jevi prostovoljci pripravili veselo seniorsko pustovanje. V lepo okrašenih restavracijskih prostorih se je ples pričel ob 9.30, zaigrala pa sta brata Nik in Sergej Vršič, prvi na frajtonerico, a drugi na bas kitaro ali bariton. Z odlično glasbo sta skrbela kar poldrugo uro. Premor sta naredila le tedaj, ko je potekala razglasitev nagrajenih mask.

Ob delovni terapevtki Aniti Kranjec iz DOSOR-ja, gospodinji Silviji Vršič ter prostovoljki Mariji Erveš so za veselo vzdušje na plesišču skrbele domske gospodinje, kot tudi nekatere medicinske sestre. Tako ples ni nehal niti za trenutek, trajal pa je kar poldrugo uro skupaj. Našemljenim stanovalkam in stanovalcem doma so se pridružili tudi našemljeni zunanji obiskovalci, kjer sta največ pozornosti pritegnili maski v paru »Multikultura«, še posebej dobrodošel pa je bil »Poštar«, ki je v svoji torbi imel pakete in pisemske pošiljke za številne stanovalke in stanovalce, pa tudi zaposlene v vodstvu DOSOR-ja.

Vsak, ki si je zaželel izvedeti podrobnosti svoje prihodnosti, se je lahko oglasil pri »Vedeževalki«, ki ji je družbo delal »Čarodej«, občasno pa tudi »Pionirka nekdanje SFRJ«. Med pustnimi maskami ni manjkalo mišk in muck, slednje so v domski kuhinji pripravljale tudi pustne krofe.

Nekaj minut pred enajsto uro je sledilo zaključno nagrajevanje najlepših mask. S priložnostnimi darili je bilo obdarjenih šest mask: »Meksikanec« (Esad Džeinerović), »Vedeževalka« (Ema Matijevič), »Kardinal« (Branko Ločnikar), »Jesen« (Alojzija Klaneček), »Benečan« (Jože Vigali) in »Rdeča kapica« (Elza Gaber). Temu je sledil še zaključni ples mask ter sladkanje s pustnimi krofi.


Več v Družabno