Na dnevu odprtih vrat ZD Ljutomer tudi uradna predaja novih splošnih ambulant in predavalnice

4. dan odprtih vrat ZD Ljutomer bo v soboto, 21. februarja, od 9. do 12. ure

Prlekija-on.net, petek, 20. februar 2015 ob 14:421
Zdravstveni dom Ljutomer

Zdravstveni dom Ljutomer

Kolektiv Zdravstvenega doma Ljutomer vas vabi na 4. dan odprtih vrat ZD Ljutomer, ki bo v soboto, 21. februarja, od 9. do 12. ure. Vodilna misel dneva odprtih vrat je "Delujmo preventivno". Ob tej priložnosti bodo svojemu namenu uradno predali tudi nove splošne ambulante in predavalnico.

Ob dnevu odprtih vrat bodo pripravili še različne brezplačne preventivne dejavnosti, več o programu lahko izveste tukaj.

Prihranili dobrih 78 tisoč evrov
Z nadzidkom Zdravstvenega doma, ki se je uredil v prejšnjem letu, so pridobili 469 m2 površin, od tega 60 v pritličju in 409 v nadstropju. Pridobili so tri ambulante, referenčno ambulanto, čakalnico, predavalnico, sejno sobo, pisarne, WC, WC za invalide, dvigalo, sprejemnico, nov vhod ter 14 parkirišč, s čimer so izboljšali pogoje za delo referenčne ambulante, izobraževanje in izvajanje delavnic za zdravstveno vzgojo ter omilili prostorske težave, s katerimi so se v ljutomerskem Zdravstvenem domu ubadali že nekaj let.

Gradnjo je izvajalo podjetje VG 5 d.o.o. iz Ljubljane, skupaj z vso opremo je predvidena investicija znašala 713 tisoč evrov, končna vrednost pa je bila dobrih 634 tisoč evrov, tako da so prihranili dobrih 78 tisoč evrov.

Novi prostori že v uporabi
Novi prostori so sicer že v uporabi. Še posebej pa prijazno vabijo vse v novo multimedijsko predavalnico, ki sprejme okoli 70 obiskovalcev in je namenjena predvsem občanom za katere bodo sedaj veliko lažje pripravili razne delavnice in predavanja. Prvo predavanje bo že to soboto, 21. februarja, ob 16. uri, ko bo predaval zeliščar Jože Majes. Delavnica z naslovom "Novosti pri zdravljenju z zdravilnimi rastlinami" bo brezplačna.


Več v Gospodarstvo