Romanje v Međugorje

V organizaciji turistične agencije Dejana Dvoršaka iz Lomanoš, se bo že sedmo leto zapovrstjo romalo v romarski kraj Međugorje k Kraljici Miru

Prlekija-on.net, sreda, 25. februar 2015 ob 16:50
Romanje v Međugorje

Romanje v Međugorje

Turistična agencija Dejana Dvoršaka iz Lomanoš, tudi letos vabi na tridnevno potepanje po Republiki Hrvaški ter Bosni in Hercegovini, z glavnim ciljem, obiskom romarskega kraja Međugorja, s počastitvijo  Marije Kraljice Miru. Romanje - izlet, ki vsako leto še tako navduši romarje iz župnije Gornja Radgona in okoliških krajev bo letos izveden od petka 12. do nedelja 14. junija.

Da pa pot do Međugorja ne bi prehitro minila so med potjo planirani ogledi turističnih znamenitost sosednje Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Kot prvi takšen ogled bo ogled Nacionalnega parka Krka. V bližini Šibenika, pred izlivom reke Krke v Jadransko morje, tvori reka lepe, znane slapove, brzice. Vseh slapov je sedem, najvišja sta Manojlovački slap v treh skokih (85 m) in Skradinski Buk (48 m). Po oddihu in sprehodu v nacionalnem parku se bo pot nadaljevala po avtocesti mimo Splita do Zagvozda, skozi tunel gorskega masiva Biokovo do Makarske riviere. V Vepricu pri Makarski, se bo obiskal Hrvaški Lurd. V votlino, ki je podobna lurški, so leta 1908 postavili oltar in kip Lurške Marije.

Pot se bo nadaljevala ob Jadranskem morju po Jadranski magistrali vzdolž Makarske riviere. Blizu Blagaja je načrtovan postanek ob izviru reke Bune in nato še ogled mesta Mostarja z znamenitim kamnitim mostom čez reko Neretvo. Pot se bo nadaljevala do glavnega cilja romarskega mesta Međugorja. V skromni hercegovski vasici Međugorje, se je junija 1981 Marija prikazala šestim otrokom. Njeno sporočilo je bil klic k spreobrnjenju in molitvi za mir in spravo. Od takrat dalje romajo k Međugorski Mariji ali kraljici miru romarji z vsega sveta. Načrtovan je vzpon na Križevac in Crnico, kraja prikazovanja ter udeležba pri sv. maši in ostalih romarskih pobožnostih. Vabljeni na pot lepih doživetij, spoznavanj, druženja ter duhovnosti.

Info: Dvoršak 041 678 896

foto in tekst: Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje