Seminar o vožnji konjskih vpreg

Vožnja turistov s konjsko vprego je neizkoriščen potencial Prlekije

Branko Košti, ponedeljek, 16. marec 2015 ob 18:42

Seminar Vožnja konjskih vpreg

Preteklo soboto in nedeljo je na Ekološki turistični kmetiji Vrbnjak v Kuršincih, potekal  prvi del seminarja na temo »Vožnja konjskih vpreg«. Seminar izvajajo sodelavci Prleške razvojne agencije, ki v sodelovanju s partnerji izvajajo projekt »5 poštnih kočij«, z njim pa želijo prispevati k izboljšanju turistične prepoznavnosti Prlekije, Pomurja in širše turistične destinacije v okviru čezmejnega projekta v operativnem programu Slovenija – Madžarska.

Izvajalci projekta vidijo v vožnji turistov s konjsko vprego neizkoriščen potencial, predvsem zaradi velikega števila konj v Prlekiji, zato želijo razširiti znanja o pravilnem ravnanju s konji in opremo ter o različnih načinih vožnje konjskih vpreg.

Drugi del 40 urnega seminarja se bo izvajal naslednji vikend, 21. in 22. marca prav tako v Kuršincih. Program je sestavljen iz teoretičnega dela (predavanja, fotografije, filmi) in praktičnega dela, v katerem bodo začetniki osvojili osnove, izkušeni vozniki konjskih vpreg pa razširili svoja znanja s spoznavanjem pravilne vožnje, pravilnega vpreganja in ravnanja v prometu, varne turistične vožnje in osnove športne vožnje različnih vrst konjskih vpreg.


Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura

Markova procesija v župniji Mala Nedelja

Markova procesija v župniji Mala Nedelja

četrtek, 26. april 2018 ob 16:43
Marjan Marič, Uroš Kamenšek, Rade Bakračević in Olga Belec

Konstituirani organi Pomurske turistične zveze

četrtek, 26. april 2018 ob 12:22
Ogled razstave »Risbe na japonskem papirju«

O risbah na japonskem papirju

četrtek, 26. april 2018 ob 12:18